A Touch of Pink – MTM i Belgien

A Touch of Pink – MTM i Belgien

Andrea, Malin och CarolineEn onsdag I slutet av januari strålade tre eLCor från Gällivare, Luleå och Sala samman på Arlanda för vidare färd mot Leuven i Belgien och årets MTM, Mid Term Meeting. MTM är alltså halvårsmötet för Ladies Circle International.  Många tror att detta arrangemang endast är till för medlemmar i huvudstyrelsen, men det är det inte alls, utan alla medlemmar är välkomna att anmäla sig. Eventet drar igång med välkomstmingel på fredag kväll, fortsätter med möte på lördag morgon och bankett på lördag kväll. Eftersom det hela är mindre än LCIs årsmöte, och även mindre än ett svenskt Riksmöte, så blir stämningen lite mer personlig under helgen och det finns gott om tid att prata ordentligt med andra eLCor.

Vi kom till Belgien redan på onsdagen och tillbringade de två första dygnen hos Carolines bror i den lilla staden Dessel, belägen cirka en timmes bilfärd från Leuven. Där blev vi verkligen ordentligt ompysslade, på schemat stod både drinkar, restaurangbesök, shopping i Antwerpen (en av Europas viktigaste modestäder, fick vi lära oss!) och spabad. På fredagen blev vi sedan skjutsade till den pittoreska staden Leuven där MTM ägde rum.

Leuven är en gammal stad, omnämnd redan på 800-talet, och belägen några mil öster om Bryssel. Invånarantalet är strax under 100 000 och då universitetet har över 40 000 studenter är det lätt att förstå att Leuven, trots sin ålder, upplevs som en väldigt ung stad.

Stadshuset i LeuvenBåde fredagens välkomstceremoni och lördagens möte hölls i det otroligt vackra stadshuset från 1400-talet. På fredagen serverades buffé och till den naturligtvis Belgisk öl. Leuvens stolthet när det gäller öl är Stella Artois, som har rötter i 1300-talet. Vi var totalt 8 svenska eLCor på plats, och eftersom de flesta inte träffats innan,så gick en hel del av fredagskvällen åt till att lära känna varandra lite mer. Efter välkomstminglet gjorde vi ett försök att ”göra stan”, och fick då verkligen uppleva hur ung staden är. Det var inte helt lätt att hitta ett uteställe där medelåldern var över 22!

Välkomstmingel i StadshusetPå lördag förmiddag var det då dags för helgens viktigaste happening; MTM. Vår LCI president Ruth Hungwe var på plats och vi blev informerade om vad som är på gång inom LC internationellt. Något som skiljer MTM från både vårt Riksmöte och LCIs årsmöte är att det under mötet ges tid för gruppdiskussion. Det gör att man även om man inte är delegat för sitt land ändå känner sig delaktig. Vi diskuterade bland annat hur vi kan öka medlemsantalet, det verkar vara ett problem för många medlemsländer att man har svårt att växa. Något som var intressant att höra var att i Storbritannien är det vanligare att nya eLCor själva sökt upp LC än att de bjudits med av någon som redan är medlem.

Lördag eftermiddag utnyttjade vissa till shopping och vissa till siesta. Sedan var det äntligen dags för oss att klä upp oss till gala enligt temat för kvällen ”a touch of pink” med hjälp av nyinköpta rosa fjäderboor och rosa fjädrar i håret. Glamour var bara förnamnet! Middagen började lite småtrögt, men Norges RO Hege hade minsann varit på KOM i Sverige och insåg snabbt att ”vi måste dansa NU!” Efter lite övertalningsförsök hos DJ kom så dansen igång redan under förrätten som sig bör, och vi fortsatte förstås halva natten.

Visdomsord pÃ¥ väggen i hotellrestaurangenSöndagen bjöd på sightseeing i Bryssel, som också visade sig vara en fantastiskt fin stad med otroligt vackra byggnader i Gamla Stan. Överdådiga chokladbutiker finns i vartannat gathörn och belgiska våfflor likaså. Undertecknade kan rekommendera båda delarna.

Mer än nöjda satte vi oss så på planet hem till Sverige. Att anmäla sig till MTM är garanterat bästa sättet att överleva oxveckorna. Vi ser redan fram emot nästa års MTM som kommer äga rum i Göteborg! Hoppas att vi ses där!

Andrea Andersson, LC65 Sala
Malin Johansson, LC45 Gällivare
Caroline Jonsson, LC61 Luleå