Äntligen är LC året igång!

Hösten är här och vi får äntligen starta detta LC år. I år känns det extra spännande för mig eftersom jag får förmånen att leda denna organisation tillsammans med ett gäng fantastiska tjejer i vår huvudstyrelse.

Att LC är igång på det flesta plaster runt om i Sverige vittnar alla trevliga bilder på FB och hemsidan om. Så roligt att få ta del av allt skoj som händer runt om i  våra klubbar. Själv har jag uppstarts möte i kväll med mina underbara systrar i LC 81.

Jag har redan hunnit med två stora event, KOM och LCI. KOM (Klubb Ordförande Möte) Hade vi i år i min hemstad Sundsvall. Det var några intensiva dagar fylld med arbete, föreläsare och festligheter. Jag hoppas alla ordförande känner sig peppade och redo inför sitt ordförande år. Ett av mina mål detta år att jag vill att vi använder resefonden mer. På KOM ska det beslutas hur mycket som ska fördelas till resefonden under verksamhetsåret. Detta år blev det 150 000 totalt, 50 000 av detta är avsatt till LCI resor 2015. Så glöm inte att ansöka om bidrag till era resor, all information hur detta går till finns på vår medlemshemsida.

Under KOM så har vi även vårt första huvudstyrelsemöte, där våra DOsor bla får all matnyttig information de behöver för att kunna vara denna viktiga länk mellan klubbarna och huvudstyrelsen.

Efter KOM var det bara hem och packa om och så bar det iväg till Vilnius och LCI. Vi var 44 härliga tjejer från Sverige. Några hade varit på många LCI möten tidigare men det var även några som gjorde sin premiär. Vi hade alla en fantastisk helg med många härliga minnen med oss hem.  Rapport om de beslut som fattades under LCI kommer VRO Anne att skriva mer om. Det kommer även massor med reseberättelser som kommer publiceras på vår hemsida under hösten.

Vi har ju även detta år Children of the Dump som vårt internationella charityproject. Jag skulle gärna vilja flagga för detta projekt lite mer.  Man kan bla ”Sponsra” ett barn på just detta barnhem i Cambodja. Det kostar ca 4000 kr/ år, mer information kring detta finns på ladiescircle.org. Det finns även nya pins från vår LCI president Chantess Wiggill att köpa i shoppen där överskottet går till de internationella project.
LCI

Även i år så har vi en RO pin, överskottet från den försäljningen (ca 24 kr/ pin) går till BRO –Bröstcancer föreningarnas riksorganisation. Gå gärna in och läs mer om deras arbete på deras hemsida www.bro.org.se
RO

Våra mål för detta år

  • Side by Side – Alla utmanar sig själva att ha minst en aktivitet/möte med en annan LC-klubb, Tangen eller RT, som man inte annars har aktiviteter med.  Vi har ett nytt nationellt charity project , Barndiabetesfonden, varför inte göra någon gemensam aktivitet kring detta?
  • Öka det nordiska samarbetet, starta nummerklubbsutbyte.  Danmarks förra Riksordförande Gry Haugen jobbar på detta och har satt ihop grupper efter nummer. Det länder som är med just nu är, Danmark, Sverige, Norge, Frankrike, Finland, Luxemburg. Jag återkommer med mer information kring detta.
  • Använd vår resefond – res mer!  Bidrag behövs om Ni ska besöka andra klubbar 😉
  • Fortsätta sporta!! Vi satsar på ett år med ett Sport Ess. I år heter vårt Sport Ess Jenny Pollnow LC 119 Karlstad. Hon kommer bla ge tips och ideer på vår medlemshemsida kring hälsa och träning.

 ”Allt är möjligt”  Årets motto, vi ser resultat på detta om och om igen inom vår organisation, så länge vi tror på det vi gör och tror på oss själva så är allt möjligt!

Till sist vill jag önska dig ett härligt LC år och hoppas att vi ses

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Kram Therese
Riksordförande 2014-2015