Äntligen ett Riksmöte med sovmorgon…

Äntligen ett Riksmöte med sovmorgon…

Vi började det danska landsmötet med sovmorgon med svenska mått. I Danmark börjar de alltid kl: 10.00. Snabbt viskades det ett förslag till Sveriges blivande LC Ordförande Anne Aspenberg som också var på plats, att detta var något att ta efter. Vi vet ju alla att det är sååå otroligt tidigt som vi ska börja med våra möten…

2

Mötesordförande var en dansk tangent som informerade om att det var helt ok att gå ifrån mötet för att besöka toaletten, ta rökpaus och handla i baren. Ja ja, klart det fanns en bar och den var välbesökt! Vi, vid det internationella bordet bara satt och log åt den informationen vi nyss fått och återigen viskades det ett förslag till Anne.

1

Alla internationella gäster hälsades speciellt välkomna som sig bör och mötet påbörjades.
Anne fick tända Vänskapens ljus.

Mötet gick till som våra möten med framröstning av nya kandidater, ekonomigenomgång, Charityfrågor osv.

Danskarna hade 2 representanter från ett grönländskt Barnhus som tog emot 435 000 kronor från Charity. Lyckan hos de 2 kvinnorna var enorm. Det gick även att skänka gåvor i form av leksaker mm. En del danska kvinnorna hade till och med, med sig detta från Danmark.

Värdklubben hade också, naturligtvis anordnat ett lotteri med extremt trevliga priser i potten. Det var jackor, väskor i sälskinn och mycket mer så vi köpte en hel del lotter och hoppades på storvinst.

Hm, nu kom det skumma.. det var ett s.k. Amerikanskt Lotteri som betydde att de redan dragit vinstlotterna, trots att inte alla lotter blev sålda vilket gjorde det väldigt märkligt.. Äh vi förstod inte alls och gissa om vi blev lite putta. Jag hade ju spanat in mig på värsta snygga sälskinns väskan. Men mina pengar bidrog till Barnhuset i Nuuk och det kändes ändå bra.

Klädsel under dagen, obligatorisk hatt men i Danmark vill man gärna att kvinnorna har rött och vitt på sig under förhandlingarna. Riktigt snygga var de. Jag vet inte om jag skulle vilja klä mig i gult och blått till de svenska mötesförhandlingarna. Så nu viskades det inte förslag till Anne gällande RM klädsel.

För att promota sina inhemska designers och material (sälskinn) så bjöds vi även på en modevisning med otroligt snygga plagg. Butikerna där kläderna såldes var välbesökta dagen efter. Dock lite för dyrt för mig, En jättefin sälskinnsjacka i rött för 16.000 danska kronor.
Jag får tråna lite till…

Mötet höll tiden och snabbt ombyte till galaklänning och sedan in i bussen. Vi skulle få en mindre sightseeing i Nuuk åkandes med lokalbussarna. Dock inte med den lokala befolkningen med.

John som var min Homeparty värd, guidade i bussen och berättade om Nuuk. Vi skulle gruppfotas på diverse olika platser i galaklänning och högklackat, gick så där faktiskt… Vi klev i och ur snöhögar på olika platser och med den extra starka drinken som serverades under bussfärden blev det inte lättare i snöhögarna. Vid sista stoppet satt jag kvar…i bussen.

Tillbaka till det trevliga hotellet för middag. Där jag hamnade riktigt bra mellan trevliga danskar. Trerätters var utsökt tillagad med närproducerade produkter. Läs Myskoxe och fisk samt väl kyld dryck. Underhållningen var sång och traditionell dans från Grönland.

Kvällen avslutades med discodans och vi hade äran att lära oss en speciell dansk LC dans. Den hade skapats av en dansk eLCa. Dansen var ett snällt sätt att berätta, stop- enough- move on osv.

Trötta och glada och med härliga, nya bekantskaper sov vi gott den sista natten.
Tack Nuuk och danska LC för att vi fick komma på besök.

Pernilla Glinning LC 148 Sthlm- Haga