Årets Power eLCor (distrikt 7–9)

Med vår RO Hilles motto We empower ville vi i år lyfta fram tjejer i vår organisation som anammat detta lite extra. Alla fick nominera tjejer till sin DO och distriktets Power eLCa korades på respektive DM.

 

D I S T R I K T  7

Cilla Johansson, LC30 Härnösand – Du beskrivs av dina klubbisar som att det inte finns någon mer självklar att nominera till kategorin Årets Empower-eLCa. Förutom att du är en grymt stark kvinna som klarat av att hantera stora motgångar i livet och ändå behållit glimten i ögat och leendet, så har du en styrka utöver det vanliga i att kunna möta människor och få dem att känna sig sedda av dig.

Du är de hjärtan som LC bygger på personifierad. Du ställer upp i både stort och smått och finns där då det ska samlas in kläder till behövande, tvekar inte att ställa upp som katt- eller barnvakt för en eLCa i nöd men framförallt har du alltid en stor varm kram över. Du är ett stort föredöme i din klubb och hälsar på alla nya gäster och medlemmar med värme och nyfikenhet. Du gör nu ditt sista år som eLCa och kommer lämna ett stort tomrum efter dig. Men vi tror och hoppas att mycket av det du varit med och byggt upp kommer att leva vidare i er klubb och vårt distrikt.

 

D I S T R I K T  8

Annica Pettersson, LC83 Piteå – Direkt vi i vår klubb nåddes av informationen kring utnämningen av årets powerkvinna så var vi många som direkt kände att vi har en given kandidat i vår klubb. Vår ordförande Annica Pettersson har på ett föredömligt sätt efterlevt mottot ”We empower” under sitt verksamhetsår. Hon har under varje möte en punkt som heter ”Dagens LC-hjärta” där hon delar ut ett hjärta (där hon skrivit namn, ”We empower” och vårt klubbnummer) och till detta hjärta har hon skrivit ned ett långt och personligt brev där hon har tagit reda på varje persons stjärntecken, skrivit ner vad som kännetecknar tecknet samt hur tecknet kompletterar vågen, som är Annicas egna stjärntecken. Brevet avslutas med att Annica har skrivit ned en lång rad egenskaper som hon uppskattar med den personen. Brevet läser Annica högt för alla under mötet och avslutar med att säga: ”Tack för att du berikar vår klubb”. Detta är ett fantastiskt sätt som stärker och synliggör varenda en av oss – och skänker oss känslan av att vi alla bidrar, är viktiga och hör ihop.

 

D I S T R I K T  9

Li Strid Engvall, LC52 Borlänge – Du har en enastående viljestyrka, ett enormt driv och ett synsätt på livet som genomsyrar allt du gör. Du har tvingats genomgå svåra motgångar ”mitt i livet” men har lyckats hålla ihop och resa på dig för att ta dig vidare för dig och din sons skull. Du är en grymt stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, som trots alla motgångar väljer att se på livet från den bästa av sidor och på så vis sprider du energi och positivitet omkring dig. Du har alltid några kloka ord att dela med dig av och det finns en tanke bakom det du tar dig för vilket hjälper även din omgivning att hitta styrkor inom sig själva för att värdesätta saker annorlunda. Jag önskar att alla kunde se livet genom dina glasögon, om än bara för en stund. Du, med hela LC52 Borlänge, visar precis det som är så fint med vårt fantastiska nätverk; hur vi kan stötta och finnas där för varandra, i glädje och i sorg, för att stärka andra, sig själva och varandra. Tillsammans blir vi starkare!