Att åka på DM i ett annat distrikt

Jag älskar att träffa nya människor, få nya intryck och därmed tokgillar jag LC. Jag bestämde mig för att åka på DM i Höllviken efter ha varit på deras gåsamiddag som var förra året i november. När jag anmälde mig till DM som hölls av LC94 Höllviken tänkte jag att det kan ju inte vara så farligt att åka själv från min klubb LC138 Göteborg City och därmed själv från distriktet. Det kändes lite nervöst eller väldigt nervöst då man går utanför sin komfortzon och man måste prata med nya människor. Från början till slut andades hela DM av ljuva 70-talet.

3-minuter hölls av LC94 Höllviken och ämnet var 70-tal. Vad hände på 70-talet? Jo, pizzan blev populär, tv-serien Dallas kom, Bris bildades, prinsessan Viktoria föddes, Sverige förbjuder barnaga och Elvis dör.

Guldpenna vann Elin Glans och årets empower eLCa blev Maria Frejd. Årets DM i Höllviken samlade in 8 300 kr till Hjärnfonden.

LC94 hade bjudit in en talare och det var Chris Gundmark som är grundare av LC94 Höllviken och klubben (Höllviksnäs) bildades 1973/74. När Chris var med i LC införde man 3-minuter på mötena. På den tiden var det inte självklart att man som kvinna skulle prata inför en grupp människor. När Chris var med i LC fick man endast vara med i klubben om man var gift med en RT-man. Chris har nu många vänner i Sverige och utomlands tack vare LC och vart man än kommer är man alltid välkommen.

Efter DM anordnades homeparty med tema 70-tal och därefter var det en gemensam uppslutning med alla härliga människor i LC och RT.

Att åka på ett annat DM än sitt eget tycker jag är jätteroligt, det ger energi och är givande för min personliga utveckling. Vi ses på RM i Borlänge!

Linda Melin
LC138 Göteborg City