Att åka på LCI själv från sin klubb och för första gången!

Vågar jag åka själv på ett LCI… JA, det vågar jag!! Denna tanke dök upp ett par gånger några veckor innan sista anmälningsdatumet gick ut för att åka på LCI 2017 Sönderborg, Danmark. Att anmäla sig gick lätt och smidigt sedan kom fjärilarna i magen för att börja leta upp andra eLCor som också skulle åka till LCI. Det var inte så svårt att hitta ett par stycken, det gäller bara att söka med rätt teknik, som var att varje gång jag träffa en eLCa som inte tillhörde min egen klubb var frågan, Ska du åka på LCI?

Det första som slog mig när jag kom till Sönderborg var hur stort LCI är och att så många kvinnor åker till detta event. Totalt var vi 850 kvinnor från 37 olika länder. Många eLCor hade rest långt; Burundi, Indien, USA, Mauritius, Madagaskar, Sri Lanka för att bara nämna ett få och de som inte hade rest så långt, som mig själv. Jag tog tåget över från Malmö och hade en total restid på ca 5 timmar.

Hela resan var en fantastisk upplevelse, inte för att Danmark i sig själv är så exotiskt utan att få träffa så många olika nationaliteter på så kort tid där alla har en och samma gemensamma nämnare, att vara eLCa. Paraden, AGM, Home Party och nya vänner är de största och varmaste minnena jag kommer bära med mig.

Paraden var så härlig att gå, bara jag tänker på paraden så får jag gåshud och det känns som om jag var där igen. Alla kvinnor går landsvis från en punkt till en annan genom större delen av staden, viftar med sina flaggor, tjoar och kimmar. AGM, Annual General Meeting, är ett möte där LCIs styrelse redovisar det gångna året och där nya beslut tas samt där den nya styrelsen för 18/19 väljs. Att få sitta med på ett AGM-möte gör att min förståelse för LC Sverige och LCI växer samtidigt som jag fylls med glädje att så många kvinnor är delaktiga i denna organisation. Home Party är pricken över i:et, toppen på isberget eller grädden på moset, ja you name it. Det är då ett tjugotal kvinnor från olika länder träffas hemma hos en värdinna. Home Partyt jag var på började något försiktigt med lugna samtal men tiden flöt på och kvällen slutade med höga skratt och högljudda samtal.

Det var med skräckslagen förtjusning jag åkte själv från min klubb till mitt fösta LCI. Nu är jag en erfarenhet rikare och ser fram emot att åka på fler LCI-möten där jag kommer att återförenas med mina nya vänner från hela världen.

Marie Hanselius
LC37 Malmö-Elbogen