Att anordna ett HS3 – kan det vara en bra idé?

Ja, det är en fantastiskt bra idé! I alla fall om ni tycker om att ha roligt, vill tjäna in en slant till charity och/eller er själva på ett relativt enkelt vis.

Vi i LC80 Osby har nyligen planerat, genomfört och summerat det senaste huvudstyrelsemötet vilket vi gärna vill berätta för er om. Bara för att det var så roligt!

Vi gör det i 3 punkter där vi fördjupar oss i vad man som LC-klubb får ut av ett sånt här event.

  1. Klubben svetsas samman
  2. Att vara en del av något större
  3. Vår kära hembygd – Stolta snapphonor

Klubben svetsas samman
Det händer något med en LC-klubb när det är dags att göra något stort som kräver samarbete och engagemang. Allas kunskaper behövs på olika vis, organisationsförmågan sätts på prov och framförallt att kreativt lösa olika situationer är av stort värde. Vi delade in oss i mindre grupper som ansvarade för olika delar av helgen vilket gjorde att det ibland kändes som man inte hade så mycket att göra. Var verkligen allting under kontroll? Kunde det vara så här lite att förbereda? Många gånger under planeringen kände vi alla en stolthet över varandra och var imponerade över hur smidigt vi löste allt som kom upp. Herrejösses vad bra vi är. Vi svetsades samman som klubb och det är en väldigt härlig känsla!

Att vara en del av något större
Det är lätt att fastna i sin trygga klubb där det är väldigt trevligt. Det är bekvämt och mysigt med sina systrar i klubben och att ta steget att åka till en annan klubb känns långt. Det som är så magiskt med Ladies Circle är att vi alla har något gemensamt – intresset av varandra. Vår värdegrund (våra hjärtan) gör att vi känns som vänner redan första gången vi träffas. Att under ett HS3 möte få rå om ett par goa systrar från någonstans i vårt fina land en helg är en ynnest. Det är som att få en fin present i form av vänskap. Vi känner varandra redan innan vi träffats. Det är det magiska med LC.

Vår kära hembygd – Stolta snapphonor
Vi ville gärna dela med oss av vår hembygds historia. Vår historia är fantastisk med Snapphanarna som det står massor om i historieböckerna. De var coola, snodde pengar från svenska kungen och gav till fattiga familjer. Lite som Robin Hood. Kvinnorna på den tiden står det såklart inte så mycket om… som vanligt. Just därför ville vi lyfta fram dem – Snapphonorna. De starka kvinnorna som plötsligt tog hand om allting när männen försvann i kriget. Detta hände såklart under häxperioden så även det var ett hot om man var lite för bra, helst på läkemedel. Dagens snapphonor är något moderniserade. HS3 systrarna fick göra olika fysiska grenar som kuddkrig, kramkalas med ballonger och grodspottning men även fylla i en ”Ansögan om tefället visum te Ousby”. Samtliga klarade sig och är nu medaljerade Snapphonor. Det känns onekligen extra varmt i hjärtat, för oss alla i LC80 Osby.

Sammanfattningsvis vill vi varmt rekommendera att anordna ett HS3 möte om ni får chansen. Er klubb kommer att svetsas samman, ni får känslan av att vara en del av något större och ni får en möjlighet att visa upp det som ni är stolta för just där ni bor.

Att anordna ett HS3 – Det är en fantastiskt bra idé!!!

Laud ouss blomma!

Med kärlek

LC80 Osby genom Sara Gustafsson

PS. Har ni frågor om hur det är att anordna en sådan här helg så finns vi här för att ge er svaren.