Att förbereda sig inför ett LCI

ResväskaLC 47s resa till Island började redan ett år i förväg. Delar av vårt LC gäng var på Island för 10 år sedan och ville åka igen. Till slut blev vi 11 past, blivande past och nuvarande medlemmar som bokade in oss på samma flyg med destination Island. Vi samlades vid några tillfällen för att planera och umgås innan avresan.

Eftersom inte alla åker kan det vara bra att träffas vid andra tillfällen än ordinarie möten för att prata och planera dessutom fick vi anledning att äta gott och umgås lite extra.  Några valde att bo på konferenshotellet och resten av oss i mindre lägenheter. Halva nöjet har varit att planera resan och inte bara själva LCI utan också allt runt omkring. Vi valde att stanna i Reykjavik en natt och på väg från flygplatsen bada i Blue Lagoon.

Redan under hösten året innan hade vi boende, vad vi ville göra och till och med restaurang i Reykjavik bokad. Dessutom hängde LC5 på och gjorde oss sällskap på restaurangen vilken blev extra trevlig. I gänget var vi blandat nya eLCor, eLCor som vari t med ett tag men som inte varit på LCI och gamla eLCor med mångårigt resande i LC och RT. Detta gjorde det ännu roligare att planera, det är mycket att tänka på som jag inte riktigt var medveten om, parad med Sverigekläder, långklänning, värdinnepresent etc. Dessutom Island med sitt lite kyligare och lynnigare klimat och så ett valsafari. Dessutom finns det bidrag att söka med datum att passa och underlag som ska skickas in. Under året har vi delat påminnelser om presentinköp, kläder och andra tips via en Facebook grupp. Kul och värdefullt vilket gjort att förväntan funnits hela året.

Trots att jag är en van resenär så var allt lite extra spännande eftersom jag inte riktigt visste vad som väntade. Bra planering, information från både arragöreren och från svenska styrelsen hjälpte till. Och vad kul det är att resa när planet, stationen och mötesplatser kryllar med tjejer som har samma mål fast vi kommer från olika delar av landet och olika delar av världen.  Vi kommer med olika livsvillkor och kanske också förutsättningar men under dessa tre dagar så träffas vi och umgås som om det vore det mest naturliga i världen.

Visst kan man vara ute i sista minuten men vill man suga på LCI karamellen riktigt länge börja planera i tid. Dessutom håller man nere kostnaderna med billigare flygbiljetter, early bird anmälan till LCI och man kan välja var man vill bo.

LCI kommer att vara ett minne för livet som jag får dela med mina eLCa vänner.
// Viktoria Dagobert Spong LC47

 

Kommentar från red;
LCI (Ladies Circles internationella årsmöte) kommer 2016 att hållas i Cape Town, Sydafrika mellan den 24-28 augusti.

Registreringen för att anmäla sig öppnade redan den 28 september 2015 och håller öppet till 24 juni 2016. Medlemmar kan hitta mer information om resefonden i inloggat läge på vår hemsida, under fliken aktuellt. Senaste datum att lämna in ansökan för resa till LCI via LCS resefond är den 30 april.

Dags att börja förbereda nu, om ni inte redan gjort det. Trevlig resa alla som tar chansen!