Att resa själv på en LCI-konferens

Har du åkt på en internationell Ladies Circle-konferens (LCI) vill du åka på alla!

Som många i vår underbara organisation har jag ett hektiskt liv med heltidsjobb och tre barn. Dessutom har vi den ovälkomna gästen diabetes typ 1 på ständigt besök. Men eftersom jag åkte på mitt första LCI (Rumänien 2004) långt innan alla måsten smög in, hann jag uppleva den otroliga stämningen och det speciella systerskapet över gränserna. Just därför skriker något i mig när anmälningen kommer ut för ett nytt LCI. Jag måste få ihop det, jag måste åka, jag vill och jag kan!

Underbara Ambra i Västerås och tidigare distriktsordförande i Elvan gjorde det så lätt. Hon skickade ut flygtider, priser och hotell, så det gick som en dans att boka. Vänta inte på att en klubbkompis skall kunna åka, när du kan, utan haka istället på distriktet eller ta tjuren vid hornen och boka själv. Detta var mitt 7:e LCI och det 5:e där jag reser utan klubbisar.

Känslan när LC Sverige möts i allt från folkdräkter till Sveriges fotbollskläder och pippidräkt… När vi sedan med 800 andra uppklädda i nationaldräkter från hela världen går i parad genom staden. Det är så mäktigt och oftast har staden gjort sitt yttersta och bjudit på fantastisk underhållning vid öppningsceremonin.

Jag fick möjligheten att träffa vår nummerklubb i Danmark och hoppas att det leder till ett framtida möte. Att just knyta kontakter är ju perfekt på Homeparty kvällen. Så intressant när runt 15 från olika nationaliteter möts och vi ändå inser hur lika vi är, trots alla olikheter. Vi kämpar med samma vardagsbekymmer och glädjes åt samma saker. Vår homepartyvärdinna hade lång erfarenhet i LC och många roliga minnen delades.

Friendship och service genomsyrar hela konferensen och även om du åker själv från din klubb är du aldrig ensam i LC sammanhang.

Sabina Grennard 
LC34 Södertälje