Bakningskunskaper sattes på prov

Bakningskunskaper sattes på prov när LC13 tävlade i tårtbakning

Det var ett gäng med 15 baksugna tjejer (varav 8 gäster) som träffades hemma hos Liza denna februarikväll. Under förminglet fick vi träffa kvällens domare, två tidigare medlemmar i LC13, Anna och Annica. Annica gick med i LC13 för 25 år sedan och berättade att det ofta var möten på Stora Hotellet med vita dukar, uppklätt och att man alltid drack Sherry på mötena. Lite skillnad mot dagens LC13…

Vi delades upp i 4 lag och tävlingen gick ut på att göra den bästa tårtan, både design och smak utifrån ett självvalt tema, på 1 timme. Alla lag fick ett baskit med grädde, sockerbotten, vaniljkräm och marsipanlock men så fanns det ett bord uppradat med diverse andra ingredienser och dekoreringar som vi skulle slå tärning om. Efter huggsexan om ”material” att skapa våra kreationer med skedde även en del byteshandel mellan lagen, t.ex. var priset för 12 hallon ett maränglager.

När startskottet gick för att börja baka gick domarna runt och antecknade och hummade flitigt. Blev nästan lite nervöst och tävlingsinstinkten slog in på allvar hos flertalet av oss… Och vips, så hade en timme gått.

Efter att varje lag presenterat sin skapelse var det äntligen dags för domarna att smaka och utse vinnartårtan. Domarna hade namngivit samtliga tårtor och redogjorde grundligt för sin bedömning av varje tårta innan vinnaren utsågs.

Den rosa stiliga tårtan ”Laget var snabbt på, tydligt tema (alla hjärtans dag), glada, kliniskt rent, snabbast”

 

 

 

Sportlovet”Startade med ett haveri då bottnen var sönder, stod still länge, rullade gubbar, gick all in, kreativ process, snygg, vi blev superöveraskade, god, lätt, smakade verkligen tårta”

 

 

Den ljuva illusionen ”Jobbade i det tysta, struktur, ordning, hårt arbetande, konstverk, wow-presentation (dock besvikelse att det utlovade krispet från marängen uteblev..)”

 

 

Den bittra sommardrömmen a.k.a. Fuck you summer ”Rörigt, tog in andra som hjälpredor, drack vin, slaffsigt, sprit kom fram, ingen plan, det bara blev, men blev fin och godisgod/pralingod.

 

 

”Sportlovet” som bakades av de tre gästerna Clara, Maha och Agata gick segrande ur tävlingen. Stort grattis från en inte alltför bitter skapare av ”Den ljuva illusionen”….

Lessons learned från tårtbaket– Krossad maräng smälter i grädde, det blir inte krispigt….

Madelene Dorji Sennehed
Sekreterare, LC13