Barcelona here we come!

Barcelona here we come!

Efter en längre tids planering åkte vi åtta tjejer från LC 157 Umeå City till Barcelona den 28/9. En långweekend med shopping, sightseeing, god mat och många skratt stod på programmet – och kan ni tro – vi fick total måluppfyllelse på detta!

Text: Lina Jonsson, Ordförande LC 157 Umeå City

Resan gick från Umeå flygplats på fredag morgon. På Arlanda hade vi sedan ett par timmar att fördriva, men med ett inplanerat klubbmöte och en lunch med lite gott att dricka till gick tiden snabbt och snart var det dags att sätta sig på nästa plan till Barcelona. Landning enligt tidtabell och snart var vi på plats i den hyrda lägenheten i området El Borne, ett stenkast till såväl hamnen som La Rambla. Och om nu lägenheten var stor med gott som sängplatser, så var badrummet desto mindre. Men visst är det underbart när åtta eLCor kan samsas i ett badrum som är ca två kvadratmeter! Testa det med dina arbetskompisar en helg…

Efter att ha packat upp var det sedan dags för en bit mat, tapas så klart. Därefter begav vi oss till Fontana Magica, en gigantisk fontän som rör sig till musik där färgerna hela tiden förändras. Mycket sevärt!  Sen blev det så klart lite nattsudd…

Lördagen hade vi tänkt ägna åt shopping och La Rambla, men vädrets makter var dessvärre inte med oss utan vi fick uppleva skyfall utan dess like. Barcelona erbjuder dock många köpcentrum och två av dessa testade vi, och nog hjälpte vi till att förbättra den spanska ekonomin den här dagen… Själv fyllde jag höstgarderoben med såväl byxor, kjolar och toppar! Efter en lång shoppingdag var det skönt att landa i lägenheten där vi kunde pusta ut med ett glas vin från en av Spaniens bästa vinbutiker som lyckligt nog låg dörr i dörr innan det var dags för middag och utgång.

Jag måste säga att det är både fantastiskt och märkligt hur snabbt man kan anpassa sig ibland. I vanliga fall lever jag Svensson-liv med köttbullar och makaroner kl 17.00 och släcker lyset kl 22.00. Men den här helgen blev det middagar kl 21.00 och inte kändes det ett dugg märkligt att rumla hemåt vid 05-snåret efter en helkväll på dansgolvet!

På söndagen lyste solen igen och vi hade sightseeing på programmet. Stadens bussar tog oss både till Sagrada Familia, Park Guell och Barcelonas hemmaarena innan vi slutligen fick oss en prommenad efter La Rambla.

Som råd från en kollega fick jag att vi inte skulle leta efter den “perfekta tapasen” eftersom den inte gick att finna. Men skam den som ger sig – flera tips ledde oss till restaurangen Cerveceria Catalana på Carrer de Mallorca och vilken avslutningsmiddag vi fick! Helt otroligt bra – så ska du någon gång till Barcelona kan vi varmt rekommendera dig ett besök där!