Bortanför 50-skyltarna

Jag blev invald i min klubb LC15 Vänersborg på våren 2012 efter att ha gästat under en ganska turbulent höst där företaget jag jobbade på gick i spektakulär konkurs och min mamma efter lång kamp gick bort i cancer. De där torsdagskvällarna med klubben blev ett andningshål där jag kunde släppa allt det jobbiga och bara leva i stunden. Vänskapen, värmen, skratten och gemenskapen uppkrupen med ett glas bubbel i en klubbis soffa, just då var det precis vad jag behövde.

2014 blev det min tur att vara ordförande och jag fick åka på KlubbOrdförandeMöte (KOM). Som för så många andra blev det min första insyn i vad LCS är. Visst hade vi haft besök från vår DO och slentrianmässigt skummade jag RO-breven. Men klubben åkte inte på RM och DM låg ju mitt i skidsäsongen. Det passade liksom aldrig riktigt…

KOM var som KOM alltid är; helt magiskt. Jag åkte därifrån fylld av motivation med nya kontakter och vänskaper med mig i bagaget, taggad till tusen! Den våren åkte jag på mitt första Riksmöte. Tyvärr var det ingen annan i klubben som skulle dit och jag får erkänna att jag var ganska nervös för att åka helt ensam. Det jag lärde mig den helgen i Sunne 2015 var att inom LCS och RTS så är du aldrig ensam längre än du själv väljer att vara det. En helg av väldigt lite sömn, massor av nya vänner, gapskratt och ömma fötter efter jag vet inte hur många timmar på dansgolvet. Den där känslan av att vara så full av lycka och energi att man nästan spricker samtidigt som kroppen är helt slutkörd känner nog ni RM-veteraner igen. Min man brukar kalla det ”LC-hög”, för mig är det lite som att vara förälskad faktiskt.

Spännande möten, mysiga middagar, djupa diskussioner, skratt, tårar och vänskap, men för mig har Ladies Circle blivit så mycket mer. Det är ett nätverk av stöd, uppmuntran och hjälpande händer över hela landet och stora delar av världen. Det är vänner jag lätt kör en extra timme eller två för att få umgås med en stund. Det är Side-by-side, homeparties, homehosting och att klämma in 5 personer i en bil och köra över halva landet. Öppna hem, öppna famnar och öppna hjärtan. Att det kallas att ”circla” är verkligen träffande, för det blir som en god cirkel. Ju mer jag reser ut i landet och träffar andra eLCor och RT-bröder, desto mer vill jag circla.

Under året har jag varit på Gåsen i Höllviken i söder, Brunkebergsbalen i Stockholm och nu till helgen ska jag besöka DM i Hudiksvall i norr och jag vill bara ha mer! Därför är jag extra taggad inför initiativet med LC-touren som blir en extra morot att ge sig ut och nätverka.

Idag tänker jag på de fantastiska vänner jag fått genom LC. Vänner jag har daglig kontakt med trots att vi bor i skilda landsändar. Vänner jag längtar efter att få träffa igen i Borlänge i maj. Ni som redan tagit er utanför 50-skyltarna vet vad jag pratar om.

Du som ännu inte tagit steget, nu är det dags! Doppa tån eller kasta dig i vid den djupa änden, ge dig ut! Åk på ditt Distriktsmöte i vår, besök något närliggande DM och träffa nya klubbar! Gör slag i saken och anmäl dig till ditt första riksmöte, jag lovar att det kommer bli en upplevelse du sent kommer glömma.

Vi ses i Borlänge! ♥

Lena Widmark
LC15 Vänersborg