Charity

Ladies Circle och välgörenhet

 

När Ladies Circle grundades i efterkrigstidens England fanns ett stort behov av socialt arbete. Med mottot ”Friendship and service” hjälpte man bland annat till på sjukhus, besökte patienter, samlade in kläder till föräldralösa barn och besökte gamla.

I dagens Sverige hanteras detta till stor del av myndigheterna men Ladies Circle Sverige fortsätter än idag att hjälpa till i stort och i smått, både på klubbnivå men även på nationell och internationell nivå.

Pengarna vi samlar in går oavkortat till våra charityprojekt, vi har därför inte någon möjlighet att dela ut stipendier.

 

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.
Och tillsammans kan vi göra mycket!

 

 

Vartannat år beslutas både nationellt och internationellt vad man ska ha för välgörenhetsprojekt under de kommande två åren.

På KOM (klubbordförandemöte) i Ronneby 2017 röstades Hjärnfonden fram till vårt nationella charityprojekt för detta verksamhetsår.
Läs mer här >>

På internationella årsmötet (Annual General Meeting, AGM) 2017 i Sønderborg, Danmark, valdes Happy Hearts till Ladies Circle Internationals internationella charityprojekt 2017–2019.
Läs mer här >>