Internationellt projekt

Happy Hearts

International Service Project (ISP) – LC2 Botswana

 

På Ladies Circles internationella årsmöte i Sønderborg i augusti 2017 röstade man fram ett nytt internationellt charityprojekt, Happy Hearts, för 2017–2019.

Botswana är ett av de länder som drabbats hårdast av HIV. Med fler fall av HIV har även antalet cancerdiagnoser ökat. Tyvärr är barnen särskilt drabbade.

Botswana har bara ett sjukhus som utan kostnad behandlar barncancer, Princess Marina Hospital och detta ligger i huvudstaden Gaborone. Många sjuka har lång väg att åka för sina behandlingar och det är familjerna själva som får ordna boende på plats och även betala för detta. Eller så bor de på sjukhuset.

Det är vanligt att en behandling sker vid fyra tillfällen varje månad under en 6–8 månaders period. Tyvärr åker många hem igen så fort behandlingarna är färdiga eftersom de inte har möjlighet att stanna kvar. Detta leder till att många av de sjuka barnen blir dåliga då immunförsvaret ofta är nedsatt och barnens hälsa blir extra utsatt.

Pengarna som samlas in kommer att bekosta ett boende för de sjuka barnen och dess familjer så att de har möjlighet att stanna i en kontrollerad miljö under behandlingen.

Läs mer om LCI International Service Project på Facebook