December – en vintervit final!

Den första vintermånaden har verkligen inlett starkt. Utanför fönstret vräker det ner i eftermiddag. Som tur är sitter jag med datorn framför den nyrenoverade spisen, medan sambon är ute i yran med snösläden. En helt okej arbetsfördelning tycker jag! Det ligger dessutom i linje med min plan för personlig utveckling – att lära mig ta det lite lugnt… Det går sådär om jag ska vara ärlig, men jag gör små framsteg hela tiden. December är dessutom en utmärkt tid att öva på.

Det här året ska bli det första utan julstress – jodå!

Det vi i vår familj satsar på under årets advent är Lucia. Där går vi ”all in” 2012! Erik har som alltid framträdande på dagis och ska som vanligt, trots mammans påtryckningar, inte vara stjärngosse. Nej, det blir pepparkaksgubbe även i år. Axel, som i är med i skolans luciatåg vill inte heller ha strut och särk. Två pepparkakor får det alltså bli. Mamman själv ska, så här 20 år efter att hon drömde om det, få vara skolans lucia. Ja, vad säger man? Plötsligt händer det!

Men efter att vi har strålat och sjungit i dagarna tre – ja, då ska vi bara ta det lugnt! Vi har redan decimerat antalet sorters julgodis och istället för att bygga Eiffeltornet eller riddarborg i pepparkaka blev det två små hus för barnen att pynta med godis. Vi kör helt och hållet på ”Good Enough” i år. Flera av er minns säkert Elisabeth Gummessons föreläsning om just detta. Den var otroligt bra och får vara min julinspiration i år.

Så, tjejer: tindra, mys, fira och ät hur mycket julgodis ni vill – men utan stress! Det ska jag göra. Vi hörs igen när julpapperet ligger i källsorteringen, mellandagsrean är över och nyårschampagnen har gått ur kroppen. Ha det underbart fram till dess!

Jag önskar en en ”Good Enough” Jul och ett Gott Nytt År!