Det gjorde mig varm i hjärtat

Det gjorde mig varm i hjärtat

I höstas hade LC 7 sin årliga temakväll där vi samlar in pengar till Charity. Den här kvällen visste vi att det skulle komma representanter från Frida kvinnojour i Hässleholm, därför hade vi redan innan samlat in lite pengar som vi ville överräcka till dem med uppdraget att använda pengarna för att ordna en mysig jul för de boende. Redan på plats berättade de att de ville försöka bjuda in alla de som bott hos dem under året på en fika eller något liknande. 

VinstbordetFörra veckan pratade jag med Lotta som är föreståndare på Frida. Hon berättade att förutom de  5 000 kronorna som de fick av oss så beslöt de sig för att ansökan om lite mer pengar centralt från SKR ur “LC:s pott”… och det fick de… ca 15 000.

Detta ledde till att de bjöd in på en julfika med alla boende, och även några av de ideella som jobbat hos dem tidigare, och hade en mysig stund.

Inte nog med det, därefter hade de en hejdundrande julfest med massa julgodis och tomten som kom på besök. Det här året behövde de inte räkna slantarna utan alla fick nyinköpta julklappar. Boendekvinnorna fick känna lite extra flärd genom att de fick lite lyxigare hygienprodukter. Guldögonblicket var minerna de fick se på tre av de stora barnen när de packade upp sina paket – De fick nya märkeströjor!

– Du måste säga till de andra Malin, att det här hade vi inte kunnat göra utan er och allt det här är tack vare LC. Vi är så glada för vad ni gör för oss!

På nyårsafton fick de boende även önska en trerättersmiddag och kunde fira lite.

Det här samtalet gjorde mig varm i hjärtat, att kunna vara delaktig och hjälpa till med något som kan ha så stor betydelse för någon annan.

Malin Thim LC 7 Hässleholm