Distriktsmöte i bästa 4:an!

Taggad inför distriktsmöte i Linköping åkte jag ner till stationen i Jönköping denna underbara morgon där Liza skulle komma med minibussen och hämta oss. Möttes av en hummerlimo på stationen och tänkte att hon hade lurat oss gällande bilval…. men strax därefter rullade hon in i en vit minibuss och vi åkte förväntansfulla iväg mot min gamla hemstad.

Våning 17 i Tornet var fullt med över 100 härliga eLCor och vi minglade tillsammans med en fantastisk utsikt över Linköpings vyer, en blå himmel och sol. Ett stort prisbord hägrade bak i rummet och efter inköp av 12 lotter scannades priserna av och prioriterades inför dragningen som skulle ske i slutet av dagen. Strategiskt nog placerade vi oss så nära bordet som gick.

Vår distriktsordförande Mimmi öppnade mötet och de första punkterna bockades av i rask takt. Plötsligt var det dags för ”Elvafika” och kylda flaskor med rosé, rött eller vitt delades ut i raderna. Mötet fortsatte med 3-minuter från värdklubben som bland annat handlade om hur viktigt det är att vara transparanta, ärliga och öppna för nya förslag i klubben och våga ta tag i saker som inte fungerar och förändra sig. Efter 3-minuter valdes Sara Borsiö från Vimmerbyklubben som ny DO att ta över efter Mimmi. Därefter paus med en god och välbehövd lunch som följdes av besök från Love and Hope som berättade om sitt arbete och svarade på frågor. Efter diverse annan info från bland annat huvudstyrelsen och en återberättelse av LCI-mötet i Sydafrika så kom vi fram till en (för mig) huvudpunkt på mötet – utmärkelsen Guldpennan. När jag gick på som sekreterare för snart ett år sedan sa jag nämligen att mitt mål var att vinna Guldpennan. Pulsen steg när Mimmi redogjorde för motiveringen – och namnet som kom upp var mitt!!! Vilken känsla och vilken ära! TACK!

Efter lottdragningen, som gick mkt lugnare till än vad jag förväntat mig och där LC13 tog hem en hel del vinster, var det dags att göra iordning sig inför kvällens middag och fest a lá Bond.

Vi svidade om på Actic gym, körde ett träningspass (som sig bör på gym…) och anslöt sedan med systrar från LC100 och Eksjöklubben till en ”för-fördrink”. När vi sedan kom till middagslokalen i våra guldiga outfits möttes vi av en mängd stiliga män i smoking och snygga Bondbrudar. En trevlig middag förflöt och jag fick bland annat ny kunskap om att odla vete och inhandling av jordbruksmaskiner (kunde däremot bidra lite med det jag kom ihåg från ett systerklubbsmöte 1 år sedan på Väderstad).

Helt plötsligt marscherar ett gäng ryska ”generaler” in i lokalen och sjunger rysk körsång. Som den sanna LiU-ekonom jag är gissar jag på att det var Players (Ekonomföreningens festeri) som förgyllde med sin närvaro.

 

Lite senare var det dags för andra höjdpunkten på dagen/kvällen – utnämning av bästa outfit, Mr Bond och Bondbrud och tolkning av Bondkaraktär. Och gissa vilka som vann bästa Bondbrudoutfit? Jo, vi i LC 13 Jönköping med våra guldklänningar som Anna BÅ sytt till oss i veckan!! (Infälld i bild syns Mr Bond) LC101 Söderköping vann bästa tolkning av James Bond-karaktär i sina stiliga vita smokingkavajer.

Efter lite mer flashback till studenttiden tack vare lite olika Linköpings universitetssånger var det dags att avsluta middagen och intaga dansgolvet där många av oss spenderade resten av kvällen, blandat med vätskeintag i baren. För LC13 fortsatte festen senare på natten i ”partyminibussen” på väg hem igen till Jönköping. Efter ett pitstop på McDonalds i Mjölby där RT Jönköping väntade på oss fylldes energinivån på för att kunna fortsätta resan hemåt skrålandes till gamla guldkorn såsom Carola, ABBA, Roxette och Queen.

På söndagen vaknade jag lite hesare, med några blåmärken på benen samt med ömma fötter i en säng med guldglitter och glada minnen från gårdagen – man kunde ha det sämre! Fylld av energi som bara ett DM eller RM kan ge så gick jag raskt in och bokade flyg till Åre, så vi ses där i maj!

Tack LC17 Linköping för ett fantastiskt distriktsmöte!

Madelene Dorji Sennehed
Sekreterare, LC13 Jönköping

#licensetoparty #LC13Jönköping #detgårbranu