En förening i full blom

Lagom till att vårt vackra land, och även Ladies Circle, står i full blom är det dags för mig att skriva mitt sista RO-brev. LC-våren har gått med en rasande fart. Det har arrangerats distriktsmöten i alla tretton distrikt, och vi har haft ett fantastiskt riksmöte i Åre. Som riksordförande är det alltid en höjdpunkt när man får komma ut och träffa medlemmar, och känna vidden av vår organisation och det fantastiska driv, engagemang och systerskap som finns ute ibland våra klubbar.

Det som gör mig extra stolt detta verksamhetsår är att jag upplever att vår förening verkligen har blommat ut, både lokalt och nationellt. Väldigt många klubbar har gjort fina insatser som dessutom synts utåt i tidningar, på Instagram och i radio m.m. Vi har påbörjat vår resa från att vara en relativt okänd förening för unga kvinnor till något helt annat. Det gör mig glad att vi visar att vi, året då vi fyller 70, har hur mycket kraft och energi som helst.

I år har vi tillsammans gjort fantastiska insatser för välgörande ändamål. Vi har skänkt över 100.000 kr till Rosa Tjejerna, nästan 440.000 kr till Love and Hope och över 320.000 till Musikhjälpen m.m. Utöver allt detta har klubbarna gjort en massa egna fina projekt. När vi räknar ihop vår insats har Ladies Circle Sverige under verksamhetsåret samlat in över 1.9 miljoner kronor. Stolt? Ja! Verkligen!

Avslutningsvis vill jag tacka för mig och önskar er alla en underbar sommar! Det har varit en ära att få leda organisationen, och jag är så glad och tacksam när jag nu lämnar över ordförandekedjan till Helene Nybom. Tack för mig!

Jenny Hultman