En kväll i mars som gjorde skillnad på många sätt – bland annat över 14 000 kr till Love and Hope!

Ärligt talat så var det faktiskt med blandade känslor som jag kom till lokalen där vi skulle ha charityeventet till förmån för Love and Hope. Jag hade för ca två veckor sedan hört en presentation av Love and Hope på 4:ans DM och det är rent ut sagt helt sjukt hemskt och gör så ont att se, höra och påminnas om vad som pågår i världen. Men, som Martin Luther King Jr sa: ”Det är inte de onda människornas ondska som är det farliga, utan de goda människornas tystnad”.

Så det var även med en bra känsla jag kom dit denna kväll då jag visste att vi i LC 13 Jönköping skulle göra en liten del i att stötta Love and Hopes arbete mot barnsexhandel. Att vi dessutom skulle genomföra detta tillsammans med LC 100 Jönköping var extra roligt då vi även fick lite tid att mingla med de härliga tjejerna.

När jag kom upp i lokalen så stod det stora lotteribordet med riktigt fina priser som olika företag skänkt till kvällens lotteri. Det fanns bland annat weekendpaket, spaupplevelser, inredning och presentkort på restaurang och afternoon tea. Tävlingsmänniska som jag är synade jag bordet noga och gjorde en prioriteringslista över vad jag ville ha senare när jag skulle vinna, och gick sedan och köpte en mängd lotter från de olika lottringarna!

Gästerna började droppa in och fyllde lokalen med ett sånt härligt ”mingelsurr”. Vi var till slut ca 60 personer, varav 1 man och resten tjejer/kvinnor. Vi hade fixat goda wraps, dryck och en gudomlig kakbuffé som alla försåg sig av. Det är tur att mina systrar är bättre på att baka än jag….

Evelina Alfvén från Love and Hope presenterade deras arbete och hur de jobbar i Asien mot barnsexhandel, både i förebyggande syfte och att hjälpa barn som är eller varit utsatta. Hon inledde med att berätta om en våldtäckt av en 11-mån bebis där mannen i grannhuset hade tagit bebisen när mamman legat och sovit med barnet bredvid sig. De hade senare hittat bebisen medvetslös i ett buskage en bit bort. Mannen som hade våldtagit denna lilla bebis i flera timmar hade ”slängt” bebisen där då han trodde hon var död. Tror det var fler än jag som fick en klump magen av avsky och en tår i ögat. Förstår inte hur man kan göra något sådant! Evelina berättade vidare om Love and Hopes arbete och avslutade föreläsningen med att visa en bild på en kvinna de hjälpt från sexslaveri som idag gift sig och lever ett lyckligt liv. Så det kan med andra ord bli bättre och vi måste alla hjälpas åt att möjliggöra detta!

Efter föreläsningen var det sedan dags för lotteridragningen. Vi hade sålt mer än 300 lotter! Det var många glada vinnare som studsade fram mot bordet och jag såg saker plockas från min priolista, en för en…. När det bara var ”småvinsterna” kvar var det däremot till slut även min tur att vinna men det spelade ingen roll att de stora vinsterna vad tagna. Jag vann ändå….på tre lotter nästan efter varandra!

Förutom en kväll med trevligt mingel med goda människor som ville göra skillnad så resulterade kvällen i en bit över 14 000 kronor till Love and Hope.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Madelene Dorji Sennehed, LC 13 Jönköping