En tanke

En tanke

– Jag tänkte på en sak…
Det kanske är en helt galen idé… eller kanske inte?

Allt börjar med en tanke, många gånger stannar det också där. Man brukar ju till och med säga att det är tanken som räknas. Det är såklart sant på sätt och vis.

Det var Anna som kom på det. Hela LC-gänget hade tryckt in sig i min lägenhet, stämningen var på topp. Vi hade just välkomnat en ny eLCa till vår klubb och firade med bubbel och fnitter. En ombonad bubbla av gemenskap och glädje. Ändå fanns den där, tanken på dem som är mindre lyckligt lottade än vi.
De vars vardag består av våld, trakasserier och skräck. De som i bästa fall lämnar det hem som borde vara en trygghet mitt i natten, med ett barn under varje arm, endast iklädd ett nattlinne och en fläskläpp.
I bästa fall finns det också en kvinnojour där redo att ta emot dem. I bästa fall.

– Jag tänkte att vi skulle kunna binda blommor på nästa möte, sa Anna, till förmån för kvinnojouren. Det blev tyst några sekunder, sedan haglade idéerna genom rummet. Alla hjärtans dag. Facebook. Bukettbeställningar. Tanken manifesterade sig inför våra ögon och inom ett dygn hade vi fått in den första beställningen på den nystartade facebookgruppen Ladies Circle 72 Borgholm hjälper Kvinnojouren i Kalmar. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra mycket.
LC borg

Knappt två veckor senare samlas vi igen, med skräckblandad förtjusning skall medges, hos Lina på Borgholms Blommor. Fyrtio blombuketter är beställda och skall bindas efter konstens alla regler för att kunna levereras lagom till Alla hjärtans dag. Sjutton noviser lägger under djup koncentration hjärta, själ och omtanke i dessa buketter under Linas kompetenta ledning.

Resultatet är en härligt färgsprakande samling. Kanske är inte alla tekniskt fulländade men de är sannerligen gjorda med kärlek. Jag hoppas och tror att de lyckligt lottade som får en av dem, kan känna lite extra glädje över att ha bidragit till en god sak. Ett stort tack till alla er som gjort det möjligt för tanken att räknas på riktigt.

LC BorgholmHjärta

Linda
vice ordf LC 72 Borgholm