Följ med till New York och charter av USA:s första LC-klubb

Empire stateEn vacker vinterdag lämnar vi Dalarna för resa ner till Uppsala. Där ska vi sova en natt innan det är dags att kliva om bord på flyget som ska ta oss till New York. New York som ska få sin första LC klubb och vi ska få vara med och fira detta med eLCor från hela världen. Efter incheckning och säkerhetskontroller hittar vi en trevlig servering där vi får frukost och varsitt glas bubbel. Den lila LC-hoodien är svår att missa och snart kommer tre glada eLCor från Västervik och gör oss sällskap.

Resan över Atlanten gick förvånansvärt fort och på tåget från flygplatsen in till New York träffar vi fler eLCor från Sverige. Värmen slår emot oss och vi inser att till New York har våren kommit! Vi njuter av att gå runt i staden och ljusen vid Time Square bländar. Behöver jag säga att vi somnar ovaggade den kvällen?

Brooklyn bridgeVi vaknar tidigt på torsdagsmorgonen. Svårt det där med tidsomställning. Senare på kvällen vankas välkomstfest på Hudson Station men tills dess är det många timmar. Vi ger oss ut på stan, går High Line, köper lunch på Chelsea Market, stöter på två härliga norska eLCor från Bergen, tar en båttur till Staten Island tillsammans med dem och innan dagen är slut tar vi även en sväng ut till Brooklyn och promenerar på fantastiska Brooklyn Bridge.

Sedan är det dags för välkomstfest! Det är hur mycket folk som helst och svårt att hinna prata med ens en bråkdel. Fantastiskt roligt! Kvällen ger mersmak och eftersom vi är anmälda till fredagens homeparty vet vi att vi kommer att återse de flesta redan om några timmar.

home partyPå fredagen på dagen håller vi ett lite lägre tempo och kommer lite mer utvilade till samlingsplatsen för homepartyna. Vi ska till samma party och det känns bra när vi får reda på att vi ska ut till Brooklyn. Vi går i samlad tropp till tunnelbanan och efter en lååååång tunnelbanetur kommer vi ut på gatorna i Brooklyn. Att gå en kväll i Brooklyn på väg hem till någon för att gå på middag är en nyp-mig-i-armen-upplevelse. Så är vi då framme hos vårt fina värdpar som bjuder cirka 35 personer på barbeque med hamburgare och bubbel i sitt lilla fina hus. De berättar om livet i New York och känslan av att befinna sig i en film infinner sig med jämna mellanrum. På homepartyt är ett tiotal länder representerade, skratten ekar och vi har det såååå bra där vi sitter och pratar om allt mellan himmel och jord.

En fransk tjej som är med som gäst sitter och tittar förundrat på oss och hon undrar var hennes närmsta LC-klubb finns så hon kan gå med. Vi räknar med att träffa henne framöver på internationella LC events. Kvällen blir natt och vi har alldeles för trevligt för att åka vidare till någon klubb på Manhattan som planen ursprungligen var. Istället blir det taxi hem någon gång vid 2 tiden på morgonen och det känns så rätt.

manhattan by nightVi vaknar upp till en lördag som har ett fullspäckat schema. Först ut är Charter lunch på Hudson Station, själva chartern! Nu är det dags för tal, tal, tal och åter tal och däremellan skratt, vin och glädjetårar. Det är fantastiskt kul att få vara med och dela detta med vår nyaste klubb LC1 New York.

Chartern ska naturligtvis firas ordentligt och det gör vi med galamiddag på en båt som lämnar hamn, kryssar i Hudson River och åker ut till Frihetsgudinnan. Det blir en alldeles perfekt amerikansk avslutning på denna charter.

Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan det är dags att chartra LC2 New York… Tack alla eLCor för en fantastisk helg!!  //Anna & Ann LC87 Sälen Malung