Från Alingsås till Sälen och hem igen

Från Alingsås till Sälen och hem igen

IMG_2109

Reseberättelse från LC14 Alingsås.

Efter vad som bara kan beskrivas som en lavin av ”svara alla-mail” angående resplanerna stod vi äntligen samlade vid bilen som skulle ta oss till Sälen på torsdagseftermiddagen. Våra två chaufförer Johanna och Claire gjorde en utmärkt insats och tog oss snabbt och säkert till stugan som väntade på oss under ett tjockt täcke gnistrande snö. Underbart! Efter husesyn i den fantastiskt fina stugan, och lite bäddande, slog vi oss ner i soffan med ett glas vin och njöt av att äntligen vara på plats.

 

IMG_2096

 

Fredagen bjöd på bästa tänkbara väder. 2-3 minusgrader och strålande sol. Mycket snö och inte så mycket folk. Några gav sig ut i backarna och längdspåret medan några promenerade i det vackra vinterlandskapet. Vi spenderade resten av dagen på lite olika håll, med de aktiviteter som passade var och en och samlades sedan i stugan för lite bastu och klädbyte inför kvällen.

Då kom två andra LC-klubbar till stugan på besök. Fyra eLCor och en gäst från Sälen-Malung samt fyra eLCor från Lindesberg. De hade med sig pizza och thaimat och vi hade en fantastiskt rolig middag tillsammans.

 

Tänk att så många kvinnor som aldrig setts förr kan ha en så otvungen och genuint trevlig kväll tillsammans över lite mat och lite vin!

Detta tema var också centralt i Elises fina och tänkvärda 3-minuter, som just handlade om möten i livet och att vara öppen för andra människor. Det kändes ju som en riktig fullträff en sådan kväll. Vi fick bland annat se ett klipp ur programmet “Gift vid första ögonkastet” (SVT) där människor som valts ut, enligt en viss modell, gifter sig utan att ha träffats tidigare. Det väckte många tankar om parrelationer och hur de uppstår, varför de varar eller inte varar.

Bild1

Fredagen avslutades för några med ett besök på dansgolvet. En spännande och i viss mån avskräckande upplevelse. För resten av oss blev det mer vin och trevliga samtal i väntan på taxi för våra gäster. Gemensamt för oss alla var att vi kom i säng alldeles för sent.

Lördagen påbörjades något senare och mycket långsammare än fredagen. Lång härlig frukost och sedan tog vi en dag i avslappningens tecken. Några av oss gick på spa, Sauna World, och njöt i fulla drag av varma och kalla bad, bastu och caledarium (som vi alla enades om var det bästa av allt). Caledarium är ett svagt belyst rum som håller hög luftfuktighet och ca 45 grader. Lite eteriska oljor, i det här fallet eucalyptus, och regn- och fågelljud bidrar till en skön atmosfär som påminner om en regnskog. Man sitter på mjukt rundade bänkar i varm sten och hela upplevelsen är bättre än sömn. Rekommenderas!

FullSizeRender[1]Vi var alla grundligt avslappnade på eftermiddagen och tog en mysig hemmakväll med hemgjorda cannelloni, vin och Melodifestivalen på tv. Elise höll också sitt egoföredrag för oss. Så intressant att få höra om någons liv. Efter en kväll av goda samtal, skratt och gråt, fantastisk mat och fantastiska tjejer… och lite Mello, somnade vi nöjda med vår Sälenvistelse.

Söndagen gick i resans tecken. Vädret hjälpte oss på traven, eftersom det kändes mycket lättare att lämna ett grått och regnigt Sälen, än ett gnistrande och soligt. Vi städade, packade och var iväg 20 minuter före utsatt tid. Bra jobbat! Resan hem sköttes av Johanna som stadigt och säkert förde oss genom söndagstrafiken hela vägen hem. Ett stopp värt att nämna var lunchen på “Grön Ko – Café och saluhall” strax utanför Säffle. Vilken tur att det var fullt på Burger King! “Grön Ko” hade jättefin miljö och framför allt fantastisk god och vällagad husmanskost. Väl värt ett besök om man passerar.

//LC14 Alingsås som besökte Sälen 4-7 februari 2016