Från gungan till HS

Att få göra ett år i LC huvudstyrelse är alltid roligt. Att få göra det året ihop med en av sina äldsta och bästa vänner är ännu roligare.

Jag Ullis, Rikssekreterare och Milly, DO7 träffade varandra för första gången en vårdag 1973. Jag är uppväxt på en större gård utanför Flen i Södermanland. Där bodde enbart familjer med tonårsbarn och så vi, men så den där våren 1973 flyttade det in en familj med en tjej (Milly) i samma ålder som jag-äntligen en lekkamrat. Jag hade den våren fått en gungställning i födelsedagspresent och det var där vi lärde känna varandra. Mycket roligt och bus blev det. Tyvärr flyttade Millys familj till Stockholm 1976/77 men fortsatte ha sommarstuga på gården så varje sommar träffades vi. Efter några år flyttade familjen tillbaka till Flen och i då började både Milly och jag att simma.
Det blev många träningar, tävlingar, läger och annat tillsammans ända tills vi började på gymnasiet, då det var slut på våra resp. sim karriärer. Där skildes våra vägar för några år. Vi fortsatte dock hålla kontakten och träffades då och då. Med en så gammal vän så är det som att man sågs igår även om det gått 1-2 år.

Milly o jagUnder 2003 när jag fått min andra dotter och Milly sin första började vi träffas oftare igen. Millys mamma bodde kvar i Södermanland och när man är föräldraledig är det lättare att få till den där träffen. I samma veva fick jag inbjudan att gå som gäst i LC och blev invald 2005.

Milly och jag pratade givetvis om LC och en dag ringde hon mig och sa ”Ulle vet du jag har blivit inbjuden till det där här i Härnösand”. 2007 valdes Milly in i LC30. Vi har genom åren setts på bl.a. RM.

Jag är såååå glad att Milly och jag har fått möjligheten att göra ett HS-år tillsammans. Det har gjort att vi träffats oftare än på länge. Vi säger ofta att LC ger vänner för livet men det kan också återuppliva en gammal vänskap.

LC är fantastiskt!

Ulrika Hallgren, RS