Fröja i Lidköping 2013

Fröja i Lidköping 2013

Fröja startades ursprungligen av Kerstin Grahn, idag PM LC28 Mariestad. Hon tyckte att det saknades en distriktsaktivitet på hösten och startade därför en fest till Fröjas (fruktbarhetens gudinna) ära. Det togs även fram en Fröjabyst som numera är ute på en massa roliga äventyr. Klubbarna i distrikt 10 turas om att anordna Fröja och i år var det vår tur i LC 11 Lidköping.

Fredagen den 11/10 är det så äntligen dags och vi sammanstrålar på Närebo som är en gårdsbutik/hotell strax utanför Lidköping. Alla är iförda sin lilla svarta som är kvällens dresscode. Samtliga klubbar i distrikt 10 är representerade plus att en stor del av en PM-klubb från Lidköping finns på plats. Totalt är vi 60 personer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHela sällskapet delas in i fyra grupper och beger sig sedan till lika många värdinnor där det serveras fördrink och snittar. Detta ”hemma hos” koncept var ett nytt grepp vid ett Fröja arrangemang som var väldigt uppskattat och vi i LC 11 hoppas att ha startat något av en ny trend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtt par timmar senare återförenas vi på Närebo och sätter oss till bords. Cecilia Carlander, medlem i LC11 och tillika den som driver Närebo, hälsar alla välkomna och presenterar maten.

Fröja1Väl till bords säger ordförande i LC11 Cecilia Ryegård några ord och därefter tänder vår DO, Jenny Alsterberg, vänskapens ljus.

Fröjabysten överlämnas under högtidliga former till kvällens värdklubb men försvinner sedan mystiskt från lokalen innan någon i LC11 hinner reagera.

Fröja2Kvällens tre minuter hålls av Camilla Sandelius som tar oss med tillbaka till hennes tonårsrum fyllt av planscher på pojkbandet New Kids on the Block.

Middagen avnjuts under mycket prat och skratt och efter kaffe och lotteridragning avslutar vi kvällen med ett leende på läpparna.

Kvällens lotteri går för övrigt alldeles strålande och genererar 6 140kr till LC’s nationella charityprojekt, Sveriges Kvinnojourer.

Vi summerar kvällen som oerhört trevlig och lyckad och avslutar denna text med en liten efterlysning; var håller Fröja hus ;)…?

 

Vid pennan

Annika Döse & Camilla Sandelius