Galamiddagen på LCI

Vår resa började redan på distriksmötet (DM) i mars när vår klubb vann LCI lotten på 5000 kr i resebidrag. Även om Sydafrika befunnit sig på toppen av vår bucket list länge, var det vinsten av lotten, som fick tveksamheten kring att resa dit, att försvinna för gott. Nu skulle vi vart fall åka! Vem vill missa en chans som denna?

Vilka var vi då i klubben som valde att åka?
Cecilia Öhrn-Bonard, mångårig medlem i Ladies Circle Norge och numera medlem i Ladies Circle 86 Helsingborg sedan två år tillbaka, samt rookien Jonna Beide som varit eLCa i mindre än ett år.

Där och då på DM, kändes augusti väldigt långt borta, men snabbare än vi kunde ana var det dags att packa våra väskor. Väl framme i Kapstaden, hade vi den ena oslagbara dagen och upplevelsen efter den andra. Inga ord eller bilder kan någonsin förmedla det vi fått uppleva av kultur, mat, vin och inte minst alla möten med dessa fantastiska LC-tjejer från hela världen. Bland annat har vi fått smaka mängder av olika viner med ett gäng tjejer från Indien och Zambia. Vi var på stadstur med en lokal guide och njöt av den fantastiska utsikten från Table Mountain och Signal Hill. Vi besökte även berömda Bo Kaap med alla dess färgglada hus.1

Efter dessa härliga utflykter, startade det officiella LCI-programmet med öppningsparad, efterföljande fest och AGM (Annual General Meeting).
Vår LCI-upplevelse kulminerade med den stora galamiddagen på Century City Conference Centre på lördagen. Den stora pampiga lokalen för middagen var vackert utsmyckad med dekorerade runda bord 2 med Sydafrikas vackra nationalblomma Kungs Protean 3och stämningsfull belysning. Längst fram i lokalen fanns en stor scen med ett band som uppträdde under middagen, och som bidrog till att det glada sorlet bland deltagarna från hela världen steg högre och högre. I lokalen kunde även minnen med nya och gamla vänner från hela världen förevigas4 genom en s.k photo booth och attiraljer, den moderna upphottade versionen av gamla fotobås på Konsum.

Det bjöds på trerätters middag som åts mellan de många tacktalen till avgående presidenten Ruth och andra styrelsemedlemmar. Ruths pappa höll ett väldigt vackert tal och de afrikanska tjejerna överraskade Ruth med en dans vi alla fått besked om att öva på innan. Även den kommande presidenten Gry höll tal och man utbytte LCI president kedjan. Det råder ingen tvekan om att Ruth har gjort ett stort intryck på många med sin starka karisma, men 5även kommande presidenten Gry är en superhärlig dansk tjej som garanterat kommer göra ett fantastiskt jobb med sin charmiga personlighet.

När middagen var avslutad, var det dags för alla glada eLCor att få släppa loss på dansgolvet. Ett minnesvärt ögonblick var när serveringspersonalen tackades för kvällen genom att tas upp på scenen. Aldrig förr har vi sett en sådan rolig avtackning med servitriser och servitörer som rockade loss totalt ohämmat och tog alla på galamiddagen med storm.
Efter mycket dansande, var fötterna till slut ömma och det var med ett hjärta fyllt till bredden av tacksamhet och glädje, vi kröp ner i sängen med leenden på läpparna och oförglömliga minnen.

Vilka härliga människor vi träffat under dessa dagarna, vilket vackert land Sydafrika är, vilken skön stad Kapstaden är, vilken god mat vi ätit, som vi skrattat och sist men inte minst – vilken fantastisk gemenskap, glädje och kärlek som finns inom LC!6

Att resa nationellt är underbart men LCI förblir något alldeles extra. Har man möjlighet att resa – så våga göra det och ta chansen och få nya vänner från hela världen!

Att åka på LCI-möte har definitivt gett mersmak, vi ses väl nästa år i Danmark!

Cecilia Öhrn-Bonard och Jonna Beide,
LC 86 Helsingborg