GoLife – En pärlande kväll

GoLife – En pärlande kväll

Den 20 november 2014 hade vi i LC11 Lidköping bjudit in LC49 Skara till ett Intercitymöte. Flera gäster var också med och vi hade alla äran att få lyssna på en fantastisk kvinna vid namn Louise Gustafsson som berättade om sitt välgörenhetsprojekt GoLife. Pärlade armband med texten Go Life säljs och pengarna skänks till forskning mot cancer, hjärnans sjukdomar samt ofrivillig barnlöshet.

Det var till en början tänkt som ett litet projekt. Louise köpte in material till 200 armband och tänkte att 20.000kr är en bra och rimlig summa. Men projektet har sedan dess resulterat i långt fler armband och hittills har GoLife skänkt 430.000kr kronor till de olika organisationerna och detta bara på sex månader.

Louise berättar att hon kämpade mot ofrivillig barnlöshet i över sex år. Efter ett antal hormonbehandlingar, otaliga undersökningar, bärkassar med mediciner, terapisamtal och 1600 mil i bil till behandlingar i Göteborg resulterade äntligen kampen i två underbara små tjejer!

Foto på Louise

Louise Gustafsson som berättade om sitt välgörenhetsprojekt GoLife.

2012, två år efter att minstingen var född började Louise känna att något var fel. Hon tappade stundtals delar av synfältet, humöret pendlade och hon kände sig trött och sliten. En dag var det så illa att hon ringde sin man Andreas och de fick tillsammans åka till akuten. Hjärnstress varden diagnos hon först fick och det kändes som en rimlig diagnos bl a med tanke på hur hon och maken hade kämpat med att få barn i så många år. Men innan de fick åka hem från sjukhuset gjordes en sista koll och röntgen visade att det fanns en tumör i bakre delen av hjärnan.

 

Tumören visade sig vara av den elakartade typen. Nu började återigen, orkelösheten till trots, resor till rehabilitering och behandlingar. Louise kände att hon inte räckte till för sina barn och sin man. Skulle hon tas ifrån sina barn i förtid nu när hon hade kämpat så för att få dessa två små underverk.

På sin hemsida http://golifesweden.com skriver Louise ”Min ilska över sjukdomen och över att vara drabbad har stundtals varit stor och ibland slukat mig. Jag köpte mig ett par ”fuck cancer” armband. Men en dag gjorde jag mig ett eget armband; GO LIFE stod det på det. Jag tröttnade på att bara vara arg. Jag behövde något som fick mig att kämpa mera, som gav mig energi och som fick mig att våga tro. Så föddes idén till GO LIFE armbanden. Armbandet står för att inte glömma bort livet och att våga fortsätta leva.

GoLifearmband

När Louise berättat om sin resa och att behandlingarna nu är över delger hon oss avslutningsvis sitt favoritcitat av Art Williams ”I’m not telling you it’s going to be easy, I’m telling you it’s going to be worth it.”

Under denna fantastiska InterCitykväll lyckades vi tillsammans pärla 104 armband, av dessa köpte vi 64st.  Armbanden kostar 100kr. Detta innebär att Louise fick in ytterligare 6.400kr till GoLife och forskning samt att hon fick med sig ett gäng armband till sitt lager.

GoLife finns även på Facebook
https://www.facebook.com/golifesweden

Av Annika Döse, LC11 Lidköping