Häng med oss i Gällivare

Sveriges nordligaste distriktsmöte i Ladies Circle gick av stapeln den 24-26 februari i Gällivare med gnistrande snö och blå himmel. Allt från skoterkörning, bowling, gruvbesök till gällivarehäng, magdansare och motorsågar fick vi uppleva under denna fantastiska helg.

Omtyckt koncept Side-by-side
I distrikt 8 kör vi DM side-by-side med Round Table. Vårt omtyckta koncept med en hel helg med homepartyn, möte, lite aktiviteter och gemensam middag brukar alltid locka många gäster utifrån. Vi hade bland annat gäster från Finland, Norge, Stockholm och Skåne.

Årets tema var “Tusen och en natt” och det är alltid kul att se hur olika man faktiskt kan tolka ett tema. Under fredagen fick vi träffa många magdansare, oljeschejker och utsmyckade skönheter.

Distriktmöte med festlig stämning
Lördagens möte flöt på bra och det var en lättsam och festlig stämning. Vi hade vårt möte vägg i vägg med RT och av nån konstig anledning tyckte de att vi hade hög ljudnivå på vårt möte…hi hi!

Förutom att ta viktiga beslut och sprida information är mötet ett gyllene tillfälle att få lyfta fram våra underbara medlemmar med olika utmärkelser. Bara för att nämna några tog Sofia Stambro, LC45 Gällivare hem Årets eLCa i distrikt 8 med väldigt rörande motiveringar. Vi delade även ut en utmärkelse som heter Årets Rookie, som Maria Markström från Boden tog hem. Den ska uppmuntra nyinvalda att åka på DM och priset på 500 kr tas från en pott som vi bygger upp med försäljning av en distriktspin. Sisterspokalen delades ut för första gången och det blev LC46 Umeå som fick ta emot vandringspriset. Sisters ska peppa våra medlemmar att besöka andra klubbar.

Vi valde såklart vår nästa distriktsordförande också. DO för året 2017/2018 för distrikt 8 i Norrland blir Anna Lindberg, LC46 Umeå. Det känns tryggt att få lämna över DO-kedjan till henne i sommar.

LC-och RT klubben i Gällivare har gjort ett sagolikt jobb och lyckats skicka med oss gäster många fina och roliga minnen. Förutom minnen även en längtan om att få komma tillbaka och hänga i Gällivare. Nästa års DM arrangeras av Kalix. Välkommen dit!

/ Nina Lindberg, LC130 Lycksele och DO8