Här har ni vår nya internationella huvudstyrelse

Under fredagens Ladies Circle International-möte (58th Annual General Meeting) valdes en ny styrelse. De nominerade till LCI Vice President 2017–2018 var fyra stycken. Först ut att presentera sig under de tre minutrarna var Sirli Rooma från Estland. Sirli är verksam i LC5 i Tallinn sedan 2006, men har också under flera år varit med i styrelsen för LC Estland. Åren 2015–2017 har hon varit LCI Treasurer (kassör) och revisor är hennes yrke. Ladies Circle är för henne inte bara de två orden ”Friendship and Service” utan det är hennes liv. “I think when people make good, it will come back. I believe in the goodness of people”.

Ellen Madau var också nominerad till LCI Vice President. Ellen kommer från Aachen i Tyskland och LC58 där hon gick med 2005. Mellan 2011 och 2016 var hon en del av LC Tysklands styrelse. Efter att under 20 år arbetat som försäkringsmäklare omskolar hon nu sig inom sociologi. Genom Ladies Circle har hon upptäckt vilken positiv påverkan socialt arbete och sociala projekt har på samhället.

Den tredje nominerade var Hildur Halldórsdóttir från Island som under 2015–2017 har varit LCI Weblady. Hon har varit med i LC under nio år och hennes hemmaklubb är LC7 i Akureyi. Hon tycker om att få uppleva nya kulturer och träffa nya människor. Hildur vill att Ladies Circle International skall växa, både i antalet länder och i antalet medlemmar, för att bli mer synliga och kunna uppnå nya mål.

Kenza Sbihi från Marocko var den fjärde nominerade och den som valdes till LCI Vice President 2017–2018. Kenza gick med i LC1 Casablanca 2005 och mellan 2011 till nu har hon haft olika poster i LC Marockos styrelse. Hon har ett eget företag i reklambranschen. Under årens lopp har hon deltagit i flera MTM och LCI-möten och det har blivit en viktig del av hennes liv att resa, träffa nya människor, uppleva nya kulturer och vara delaktig i välgörenhetsprojekt.

Prachi Agarwal var den som var nominerad till LCI Treasurer 2017–2018. Prachi kommer från Dehli och är nu National President i LC Indien. Hon har varit verksam som konstnär och designer med eget företag innan hon bestämde sig för att helt ägna sig åt Ladies Circle förra året. Hennes mål är att LCI skall växa både i antal medlemmar och i antalet välgörenhetsprojekt.

De nominerade till LCI Weblady 2017–2019 var Martina Santoro och Cristina Vlad, som valdes till ny Weblady. Martina bor i Rom där hon arbetar som arkitekt. Hon gick med LC 2013, men har redan varit Weblady flertalet gånger inom sin klubb LC16 Roma och även på nationell nivå. Cristina kommer från Brasov i Transsylvanien där hon under 15 år odlade sötvattensfisk i eget företag innan hon sadlade om till Area Sales Manager inom ett kosmetikaföretag. Hon har stor erfarenhet från sitt eget företag som Area Sales Manager och sin tid inom LC att koordinera, organisera och kommunicera vilket hon tycker är passande egenskaper för en LCI Weblady.

Årets huvudstyrelse i Ladies Circle International; Sandra, Gry, Anne, Prachi, Kenza och Criss.

Mer information om de olika kandidaterna kan hittas på Ladies Circle Internationals hemsida.

Annika Thorsell
LC10 Göteborg