Lyckad insamling i Växjö

Lyckad insamling i Växjö

LC 69:s välgörenhetskväll i Växjö drog in över 15 000 kronor till Barncancerfonden. Tack vare driftiga medlemmar, sponsorer och en eftertraktad föreläsare som ställde upp gratis, lyckades LC 69 Växjö samla ihop det största charitybidraget någonsin i klubbens historia.

– Det blev över 15 000 kronor som vi skänker till Barncancerfonden och det känns fantastiskt, säger Maria Staxhammar, klubbens ordförande.

Det var 85 kvinnliga deltagare som kom för att vara med på en inspirerande helkväll med Gro Knudsen som föreläsare.
Föredraget handlade om konsten att säga NEJ och hur du vågar vara ditt unika jag. Med sig hem fi ck de en “verktygslåda” full
med tips på hur man tar kontrollen över sitt liv och sin vardag.

Under kvällen såldes även ängelsmycken för ca 7 500 kr och överskottet för dessa går direkt till Barncancerföreningen Södra och Barnkliniken i Växjö.

– Just nu inreder de ett behandlingsrum på Barnkliniken så att barnen ska vara i en mer inspirerande miljö och ha något att göra medan de får behandling. Det nya rummet ska ha fotbollstema, berättar Maria Staxhammar.

Växjöklubben har aldrig tidigare anordnat ett likande event för att samla in pengar till välgörenhet. Men eftersom intresset var så stort och att kvällen blev så lyckad fick de blodad tand.

– Vi fick tyvärr säga nej till många då lokalen var begränsad till 90 pers. Eftersom välgörenhetsarbete är ett prioriterat område inom Ladies Circle så hoppas vi verkligen att vi kan genomföra något
liknande nästa år igen…eller kanske redan i höst/vinter?!, säger Maria Staxhammar. Kvällens sponsorer var: Gro Kommunikation, Videum, Ica Maxi och Helmer Nilsson. Kocken Therese Sjöqvist stod för matlagningen och eLCsan Sinikka Cronquist bakade kladdkakan.