Helgen av glädje och women power!

Så var det dags igen för en helg full av skratt, roliga möten och nya vänskaper; årsstämman för Ladies Circle International (LCI). Mitt tredje LCI-årsmöte och mitt sjätte internationella Ladies Circle-möte. Ja, det är verkligen sant, när du har besökt ett internationellt möte är du fast att fortsätta åka. Jag tycker att det är så kul att träffa kvinnor på årsmötet som du inte har haft möjlighet att träffa sedan förra året, men det är också ett utmärkt tillfälle att träffa nya människor från hela världen. Den här gången var det inte så långt att åka då mötet var i Danmark. Jag växte upp 3 km över havet från Danmark men staden Sönderborg har jag aldrig besökt tidigare. Vilken fin liten stad med vackra byggnader och fin utsikt över vattnet.

Med stor förväntan körde jag och två andra kvinnor från Sverige, Annki och Ulrika, 3 timmar från Köpenhamn till Sönderborg. Jag kan försäkra dig om att det inte fanns en tyst sekund i den bilen, och inte för resten av helgen heller. Wow! 870 damer från 34 länder på samma mötesplats för inledningsceremonin och sedan en parad genom stadens centrum. Vi går i namnordning land efter land och klädda i nationella kostymer och/eller färger. Ett LCI-årsmöte måste vara på din att-göra-lista som Ladies Circle-medlem!

Paraden följs alltid av en “get together party”. Programmet för helgen är alltid detsamma för ett LCI-årsmöte, så du vet vad du kan förvänta dig vad som händer när. Om det är första gången så kan du alltid hitta en person bredvid dig att fråga vad som sker härnäst. På “get together party” serverades mat med några lokala rätter och gräshoppor… Det var inte på den vanliga nationella maträttslistan för Danmark förra gången jag kollade. En sak som är säker, även om programmet är det samma så är det alltid fyllt av nya saker och du kommer alltid att prova något nytt på ett LCI-årsmöte. Även om jag inte provade gräshoppan den här gången. Efter middagen var det dags att dansa loss på dansgolvet med en och annan dansk öl. På en LCI-helg bär alltid skor som du kan gå och dansa i länge.

Fredag är mötesdagen, det är en lång dag men du ska alltid delta i mötet för att höra alla fantastiska saker som Ladies Circle har åstadkommit det gångna året! På kvällen är hemma-hos festerna, alla är uppdelade och inbjudna till ett hem hos en lokal Ladies Circle (eller Round Table eller en vän eller en släkting). Det är en riktig svår uppgift att få plats med över 800 personer i olika hem. Men denna tradition är ett så bra tillfälle att möta den verkliga kulturen i landet vi besöker och att prata med kvinnor från andra länder.

Lördagen är fylld med aktiviteter att uppleva det lokalområdet, men eftersom jag har varit i Danmark flera gånger än jag kan räkna, gick jag på stan och shoppade med Annki och Ulrika. Vi träffade Ladies Cirlce-kvinnor över hela staden och när det var dags för lunch delade vi ett bord med andra och lunchen var lång och fylld med många historier och skratt.

Lördag kväll är den stora finalen med en galamiddag och så kul att se så många hundra damer i galaklänningar. Jag hade det stora nöjet att sitta mellan en tidigare medlem från Storbritannien och dansk kvinna, vi delade Ladies Circle-minnen och andra historier om livet. Efter några timmar var det dags att ge sig ut på dansgolvet, efter midnatt var det dags för mina väldigt trötta fötter och huvud att gå tillbaka till hotellet.

LCI årsmöte är så mycket positiv energi och det är som att vara i en liten bubbla i några dagar och det är med lite ledsamhet helgen redan var över och tid att återvända till verkligheten. Men är det något som helgen ger så är det verkligen women power.

Vi ses igen på nästa års LCI-årsmöte!

Karin Olén
LC148 Stockholm-Haga