Hemlig resa

london1Vi möttes upp hemma hos en av resenärerna, 9 st förväntansfulla tjejer (vi skulle senare bli 10 st men det visste bara resekommittén). Alla fick skriva på en lapp var de trodde att vi skulle åka och senare, vid lunchen, visade det sig att de flesta kände på sig att det var till London vi skulle!

Väl framme och incheckade på hotellet begav vi oss ut för att hitta något att äta. Det blev en klassisk pub och ölen var god! Många av oss beklagade att inte vår kära medlem Ingrid kunde följa med, hon som älskar London och England över allt annat…

Genom lördagsförmiddagens duggregn strosade vi i samlad trupp till Harrod´s, där det dracks både te och champagne. Därefter splittrades gänget för att på eftermiddagen återsamlas på london2”Browns” i Covent Garden för en träff över Afternoon tea med LC-klubben East London. Där dök även vår medlem, tillika DO i 9:an, Ingrid Sandberg upp som en härlig överraskning… Inte kunde vi åka till London utan henne! Det var en mysig eftermiddag och trevliga systrar från London som vi träffade, en av tjejerna har till och med skaffat Facebook för att kunna hålla kontakten med oss.

Lördag kväll tillbringade vi på en restaurang som vi förhandsbokat, Quaglinos. Massor av folk och uppträdande!

london3På söndagsmorgonen hade lördagens duggregn ersatts av ett strålande sensommarväder! Att vissa av oss var tröttare än andra gjorde därför inte så mycket. Vi plockade upp take away kaffe och slog oss ned på en gräsplätt i Hyde Park för möte och tre minuter, som denna gång handlade om språkappen Duolingo.

Efter mötet delade vi upp oss i mindre grupper och alla fick ägna eftermiddagen åt det var och en kände för; kultur, shopping, promenad eller uteservering. Stan var också full av cyklister och glada åskådare, eftersom en etapp av cykelloppet Tour of Britain hade förlagts i centrum just denna dag.

Som alltid när vi åker iväg tillsammans var det värdefulla dagar. Vi kommer varandra så nära och vi delar så mycket. Spännande att få chansen att träffa andra eLCor, för vi inser att det ser olika ut från land till land samtidigt som det är mycket som förenar.

Det enda inslaget av oflyt under resan var att vi i ett av hotellrummen hittade en vägglus, som i sann och rakryggad LC-anda lämnades in levandes i receptionen. Så den största snackisen under hemresan på måndagen var – Har någon fått med sig en vägglus hem? Och ska vi frysa all bagage eller stoppa in i bastun… Ta inte in resväskan inomhus innan jul var vi alla överens om.

LC16 Falun