Hur det är att åka så många från klubben på LCI

Det kan vara första gången i världshistorien som LC63 Sundsvall deltar i ett LCI!
Den 19 augusti åkte 6 st glada och förväntansfulla Sundsvallstjejer, vilket är ungefär 60 % av klubben, till Sydafrika för att ta del av det globala LC. Innan LCI i Kapstaden hade vi bokat några nätter på en lodge i en nationalpark för att få uppleva an annan del av Sydafrika, något som för många av oss varit en dröm sedan länge.
Hur är det då att åka så många från samma klubb?

6 månader innan LCI bestämde sig den första av oss för att verkligen åka och på kommande möten pratades det mycket om resplaner mm. Det lät ju helt fantastiskt och en efter en hängde på, engagemanget inför resan var total. Vilken härlig känsla att få dela förväntningar, tankar och planering med så många från samma klubb. Redan innan avfärd hade vi mailat, träffats, laddat och testat alla Sydafrikanska viner som erbjöds i Sundsvalls restaurangvärld.

6 veckor innan avfärd kändes det som att vi varit på väg flera gånger i och med all avstämning och planering. Till och med en av servitörerna frågade om vi inte kommit iväg än!!! Vi svarade att vi säkert hinner med en träff till innan vi åker och att vi dessutom kommer att boka vår Afrikanska återträff på restaurangen.

12

Det finns nog få saker som engagerar tjejer mer än en messengertråd med tema “packning inför en drömresa”, en resa som kräver allt från täckjacka för safari i morgonkyla, parad i sverigestass och en galafest med finklänning. För 6 tjejer krävdes nära 6000 inlägg och vi hade nog med allt och lite till i vår packning, en packning som innan hemförd kompletterades med bland annat en torkad larv.

Vid avfärd var stämningen på topp och vi fick nästan 600 likes på vår ”standardbild från Arlanda” så det var nog fler än oss som tyckte att det äntligen var dags för avresa. Efter en mellanlandning på en ”6”-stjärnig safarilogde i Pilansbergs nationalpark anlände vi 6 000 foton senare i Kapstaden.
Vi lämnade lodgen som “the lucky charms” som fått se det mesta och dessutom tömt lodgens förråd på de 6 lådor bubbel som fanns att tillgå.

34I en stad som Kapstaden där det finns så mycket att både se och göra valde vi att göra olika saker utifrån olika intressen. Det var spännande att ta del av vår mångfald och val av aktiviteter utifrån våra olika personligheter. Under resans gång kunde vi också dela våra upplevelser och på så sätt lära oss ännu mer om Sydafrika och om varandra.

5Även om vi var ett förhållandevis stort resesällskap slogs vi av hur mäktigt det kändes att kliva in i den stora LC-gemenskapen i City hall i Kapstaden. Så många möten med så många kvinnor som gör samma sak i så många länder. En känsla av samhörighet är slående och säkert har många av dessa kvinnor suttit som vi och laddat inför LCI-mötet. Vilken ära att vara en del av en så fin organisation!

Sammanfattningsvis:
6 000 erfarenheter senare så delar vi 6 i klubben en unik ”once-in-a- lifetime-resa”.
De som inte åkte med kanske t.o.m. kan känna sig lite utanför då vi delar denna fantastiska upplevelse tillsammans?
6Vi får försöka se till att vi får till ett 100 % på något kommande LCI-möte framöver! Vår rekommendation till alla eLCor är att våga ta chansen och passa på att resa med LC, det ger så mycket tillbaka!

Sofia Sandén, Linda Lundqvist, Elin Östlund, Lisa Franke, Eva-Lisa Söderhäll, Kristina Tjernström, LC63 Sundsvall