I huvudet på ett KOM-ess

KOM-logotypeHej Kajsa Larsson, LC91 Höllviken! Du har ju varit ett av två KOM-ess i ett år nu och har fått känna på vad rollen innebär. Vad hade du för förväntningar på rollen som KOM-ess när du valde att kandidera?

Jag förväntade mig att det skulle bli roligt. Jag hade en rätt god insikt i var som skulle krävas genom flera RT-killar som jag känner från Höllviken och som har haft motsvarande roll för RT. Jag förväntade mig att det skulle vara en del arbete inför KOM, men att det samtidigt skulle vara kul.

Blev det som du hade föreställt dig?

Både ja och nej. Det var mer jobb än jag förväntat mig, men också väldigt roligt. Vi hade verkligen kul på vägen.

Kan du beskriva vad man gör som KOM-ess?

Som KOM-ess är det mycket planering. Vi börjar att planera i februari/mars och vi arbetar tillsammans med LC:s VRO och mer RT:s ROM-roddare och VRO. Tillsammans ska vi fylla hemsidan med inbjudan och annat innehåll, vi ska administrera anmälningarna, svara på mail och hålla reda på sådant som allergier och vem som kommer när. Sedan ska vi ju vara med hela helgen. Ju bättre vi har planerat, desto lättare blir jobbet när vi är på plats. Väl på plats så har vi möten med hotellet och köket, vi förbereder allas ankomst och pysslar med diverse saker. På KOM kan allt hända och det gäller att vara förberedd på att det oväntade. Vi är LC:s problemlösare och vi gör jobbet med attityden ”Det löser vi”! Efter helgen är vi i princip klara. Vi hjälper VRO att skicka ut en utvärdering och jag gjorde även en egen utvärdering för mig själv för att se vad som gick bra och vad jag ska tänka på till nästa år.

Är det några kunskaper eller egenskaper som du tycker är viktiga för att passa som KOM-ess?

Jag tycker att man behöver vara positiv och organiserad, men framförallt serviceinriktad och vilja hjälpa till. Att vara KOM-ess innebär ett visst ansvar. Vi är där för alla andra, men vi har kul på köpet.

Vad tycker du har varit roligast under ditt första år?

För mig har det roligaste varit att få fixa och få helgen att flyta på. Jag har haft jättekul ihop med vårt andra KOM-ess och med ROM-roddarna. Vi har dessutom varit väldigt bra på att stötta varandra.

Varför ska man kandidera till KOM-ess?

För att det är en rolig chans att få vara med bakom kulisserna. Du får lära dig mer om var LC står för, men framförallt för att är så fantastiskt kul!

I år hade du ju hjälp av Annika, som hade varit KOM-ess tidigare. Tror du att det blir någon skillnad nästa KOM när det är du som är den erfarna?

Det blir nog en skillnad eftersom det ju inte är Annika som är där. Jag har skaffat mig erfarenhet och det kan bli lika bra med nästa tjej om hon också är driven, positiv, organiserad och har ”glimten i ögat”.

Slutligen: Hur känns det att få göra det en gång till?

Jätteskoj! Superroligt! Fantastiskt! Det är en underbar helg att se fram emot!