Insamling som ligger varmt om hjärtat

I Sverige föds ca 1 000 barn varje år med hjärtfel. Det är tre barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste medfödda sjukdomen jämfört med andra medfödda sjukdomar. Numera överlever de flesta barnen den första akuta tiden efter upptäckten och några blir helt återställda. Andra måste genomgå en eller flera hjärtoperationer och vissa blir tyvärr aldrig helt friska.

LC79 Norrtälje består utav 18 sprudlande tjejer med en förkärlek till bubblor. När vi i LC79 skulle välja charityprojekt till vår insamling i samband med vår årliga champagnekryssning som vi arrangerar för våra LC-systrar och RT-bröder var valet inte svårt. En av våra systrar har en dotter med ett hjärtfel och när hon informerade oss andra i klubben om Hjärtebarnsfonden och dess arbete så ville vi självklart stödja deras fantastiska och viktiga insats. Det visade sig att fler i vår klubb varit drabbade av hjärtfel inom sina familjer så Hjärtebarnsfonden blev en hjärtefråga för oss.

Hjärtebarnsfonden finns till för hjärtebarnen och deras närmaste och står upp för hjärtebarnen och deras rätt till ett bra liv långt upp i åldrarna. Hjärtebarnsförbundet är den enda organisationen i Sverige som uteslutande arbetar med att ge stöd till barn och ungdomar som lever med medfött eller förvärvat hjärtfel.

Att förena nytta med nöje är något som vi i vår organisation är riktigt bra på! På vårt champagneevent sålde vi lotter med riktigt fina vinster i potten som våra gäster köpte glatt. TACK hälsar vår lottansvariga syster som efter lite mingel och en gnutta säljtricks äntligen fick skåla med oss alla. Våra upptryckta t-shirts i begränsad upplag med budskapet “save water drink champagne” var också riktigt populära, likaså våra armband från Hjärtebarnsfonden. Att vi dessutom fick hjälp av vår VRO Anna Andersson med en auktion av RT-pins bidrog med extra slantar till insamlingen.

Även om vi systrar var extremt nöjda och glada över den insamlade potten så såg vi ett gyllene tillfälle att kunna bidra än mer i samband med vårt årliga julauktionsmöte. Till detta möte rensar vi i våra skrymslen och vrår och tar med saker som söker sig ett nytt hem som vi sedan under glada tillrop auktionerar ut till högstbjudande. Kan hända att vi betalar mer för varan än vad den är värd, då vi alla vet att pengarna gör skillnad.

Från djupet av våra hjärtan TACK alla ni som har bidragit till vår insamling som hittills inbringat inte mindre än 36505 kr.

Linda Wrangell Sjögren och Kristin Viktorsson
LC79 Norrtälje