Inspirationsdag i Västervik!

Västervik

En krispig höstsöndag styrde jag och ordförande i min klubb, Mimmi, kosan söderut mot Västervik. Anledning? Distrikt fyras höstordförandemöte! Distriktsordförande Lisa Bengtsson hade bjudit in till en halvdag där alla ordförande och sekreterare i distriktet skulle få möjlighet till att utbyta erfarenheter, få nya idéer och kunna diskutera eventuella svårigheter. Helt enkelt en inspirationsdag!

Vi var totalt 22 tjejer från Finspång i norr till Vetlanda i söder som samlades i LC 43 Västerviks klubblokal. För de som är ordförande blev det ett kärt återseende från sensommarens KOM, Kommande Ordförande Möte, och för oss andra många nya trevliga bekantskaper. Dagen började med energipåfyllnad i form av chiapudding och energibollar, typiskt Ladies Circle om du frågar mig – lite mer nytänkande och något många kanske inte hade provat om det inte vore för LC.

Därefter delade vi upp oss i två grupper, en för ordförande och en för sekreterare. I min grupp, den senare, delade vi med oss tips och idéer om hur vi presenterar vad LC är för utomstående, aktiviteter till möten, tema till tre minuter med mera med mera. Vi pratade även om hur vi arbetar med att få ihop klubben och lära känna varandra i de fall det är många nya invalda medlemmar. Minst lika viktigt att ta hand om och fokusera på de nuvarande medlemmarna som att rekrytera nya. Gruppen för ordförande diskuterade bland många saker hur man skapar engagemang bland medlemmarna och livet efter LC – Tangent.

Sammanfattningsvis konstaterade jag, precis som vid tidigare tillfällen då jag träffat andra klubbar, att även om Ladies Circle är en och samma organisation är varje klubb unik i sitt slag, formad utifrån traditioner och de tjejer som är medlemmar. Möten som det här är därför en fantastisk förmån att få ta del av; alla tips och idéer på mötesupplägg, välgörenhetsprojekt och mötesaktiviteter, man bara bubblar av inspiration i efterhand!

Inte nog med det, i ett trollslag har man utvidgat sitt personliga nätverk med nya härliga människor som man kanske inte hade träffat annars. Dessutom blir det lite extra roligt när man framöver tackar ja till den där andra klubbens möte när man träffat några av medlemmarna tidigare eller när man åker till distriktsmötet och träffar på flera kända ansikten. Jag hoppas jag träffar på någon av er redan på kommande helgs Brunkebergsbal, men det mina vänner, det blir en annan historia!

// Eva Andersson LC 101 Söderköping

 

Red. anm. Brunkebergsbalen var helgen den 23-25 oktober.