Intercity i Strängnäs – En kväll med och för LoveNepal

Denna höst var det vår tur i LC66 Strängnäs att anordna Intercity-möte för vårt distrikt, Distrikt 11. Under våren hade vi anordnat Distriktsmötet som var väldigt lyckat, då var det lite mer glitter och glamour så nu när vi skulle bjuda in våra distriktsystrar igen ville vi ha något som kunde beröra alla lite mer. Vi ville ge alla en kväll att minnas.

Under Riksmötet på High Chaparral så röstades det fram att Ladies Circle Sverige skulle stödja LoveNepal som charityprojekt de närmsta två åren och en dag så slog det mig att vi kanske skulle fråga om dom ville komma till Strängnäs, för att föreläsa om det jobb som vi som organisation skulle stötta de kommande åren.
Jag skickade iväg en förfrågan och fick kontakt med Ing-Marie Alfvén som är en av grundarna av LoveNepal tillsammans med sin man Mikael och som nu driver LoveNepal ihop med sina söner. Det visade sig att Ing-Marie väldigt gärna ville komma till Strängnäs för att föreläsa och vår planering för Intercity drog igång!

Den 13 oktober samlades cirka 80 eLCor på Facienda i Strängnäs och alla klubbar i distriktet var representerade, jag tror till och med att vi slog rekord i antal personer på ett Intercity i vårt distrikt!strangnas_alla

Under kvällen bjöd vi först på en fördrink med mingel och därefter bjöds det på orientalisk gryta och äppelkaka som matgruppen hade lagat, all cred till dem för ett fantastiskt jobb! Borden var dukade med höstdekorationer och överallt hördes ett härligt sorl. Lokalen fylldes verkligen av en varm och bubblande känsla, så som det bara kan bli när man samlar 80 LC-tjejer i samma rum.ingmarie

När det sen var dags för föreläsning tystnade dock hela rummet, att höra Ing-Maries berättelser var stundom jobbigt, ledsamt, fruktanstvärt och hjärtgripande. Det gick knappt att ta till sig den fakta om hur många som är slavar i världen (ca 45 miljoner, varar majoriteten är kvinnor och barn) eller hur dessa flickor i Nepal och grannländerna behandlas av närstående, samhället och bordellerna.

Ing-Marie berättade om de barn de hade räddat. Dessa barn är helt ensamma, det finns ingen som bryr sig om dom och de föds in i ett liv som prostituerad om du är flicka, och hallik om du är pojke. Dessa barn behöver vår hjälp och dom behöver den nu.

Under föreläsningen var det mycket tunga ämnen men det fanns också hopp. Hopp om att vi faktiskt kan göra något. Det finns mycket mörker i världen men det finns också otroligt mycket ljus och goda människor som jobbar hårt för dessa flickor och barn. Familjen Alfvén är en sådan familj och deras jobb med LoveNepal är livsviktigt, och att vi i Ladies Circle stöttar dom betyder oerhört mycket!strangnas_lovenepal2

Under kvällen hade vi lotteri och insamlingar och vi hade hållit ner alla kostnaderna för att istället kunna samla in så mycket pengar som möjligt. Vi kan med stolthet och glädje kunna meddela att kvällen drog in ca 18250 kr som oavkortat går till LoveNepal!

Stort tack till alla som var med och bidrog, tillsammans kan vi verkligen göra skillnad och rädda tusentals flickor!

Isabella Zetterstrand, LC66 Strängnässtrangnas