Intervju redaktör

Hej Anette Kulas!

Du är vår redaktör och det är du som bl.a. ser till att LC Sveriges hemsida hålls uppdaterad, men hur kom du egentligen i kontakt med LC från början?
Jag följde med som respektive till min man Boris till riksmötet i Örebro 2006. Där träffade jag två tjejer från Hässleholmsklubben på fredagens homeparty och de bjöd med mig som gäst.

Hur länge har du varit redaktör?
Jag har varit redaktör sedan riksmötet i våras och är vald på ett år. Egentligen kandiderade jag redan till Riksmötet i Sunne, men då drog tillbaka min kandidatur pga. en kommande hjärtoperation. Under förra året så fick jag frågan om jag ville kandidera igen och eftersom jag kände att jag ville engagera mig i LC innan jag fyller 45, så jag valde att ställa upp en andra gång. Jag tyckte även att redaktör är en post som borde passa mig bra. Det är lite kul så här i efterhand att tänka att vi var två som kandiderade från början och som kom att dela på posten så att vi fick ett år var.

Är det något särskilt du minns från dina båda kandidaturer?
Första gången blev jag alldeles kallsvettig när jag tänkte på att RM närmade sig. Jag gillar inte alls att presentera mig själv! Den andra gången hade jag blivit tillfrågad och då var det lättare. Jag kände att jag inte behövde sälja in mig själv och berätta om hur duktig jag är.

Hur kändes det att bli vald?
Min första tanke var: WordPress? Hur fungerar det? Sedan kände jag mig taggad och att det skulle bli jätteroligt!

Blev din roll som redaktör som du hade föreställt dig?
Ja, det blev ganska likt. WordPress var ju nytt för mig, men allt går att lära sig. Det finns mycket hjälp att få i LC-Sverige, bara man frågar!

Tycker du att man behöver några särskilda kunskaper för att klara din roll?
Det är bra att kunna enkel bildhantering, men framförallt att man kan avsätta en del tid. I början lade jag ner mer tid för att lära mig ordentligt och det har jag haft nytta av senare. Det är även bra om man har lite allmän koll på svenskan.

Vad tycker du har varit roligast?
Jag får veta så mycket om LC och tar reda på vad som händer i klubbarna. Kontakterna med klubbarna är både roliga och positiva och alla är så trevliga. Det är även kul att lära sig nya saker.

Slutligen, varför ska man kandidera till redaktör?
För att det är jättekul att vara med i huvudstyrelsen! Det är som att få en klubb i klubben! Du får träffa många eLCor, även utanför din egen klubb. Det är roligt!

http://ladiescircle.se/wp-content/uploads/2016/10/Annons-RED.pdf