Intervju rikssekreterare

Hej Linda Göthberg!

Hur länge har du varit Rikssekreterare?
Sedan verksamhetsåret 2015/2016.

Varför valde du att kandidera?
Jag var Distriktsordförande för distrikt 5, 2012/2013 och då fick jag mersmak! Jag kände att jag ville ha mer av LC och så ville jag bidra till vår förenings utveckling.

Är det något särskilt som du minns från din kandidatur?
Jag minns att det flimrade för ögonen när jag såg i mejlet från valberedningen att vi var tre stycken som ville bli Rikssekreterare. Det kändes läskigt! Sedan minns jag också hur härligt det var när min film som jag kandiderade med spelades upp på DM på hemmaplan och folk verkade glada över att jag kandiderade.

Hur kändes det att bli vald? 
Det kändes så klart helt fantastiskt och alldeles överväldigande! Att få klubbarnas förtroende att vara Rikssekreterare och få representera LC Sverige var en härlig känsla! I och med att jag hade två motkandidater så kändes det verkligen som att jag blev vald.

Blev din roll som RS som du hade föreställt dig när du bestämde dig för att kandidera?
Både ja och nej. Den formella delen med protokoll och andra handlingar var som jag föreställt mig. Jag hade ju DO-posten att jämföra med men att vara en del av presidiet innebär att du verkligen är inblandad och drivande i många fler processer och beslut. Så man kan säga att jag fick ännu mer av LC än jag hade förväntat mig!

Tycker du att man behöver några särskilda kunskaper för att klara din roll?
Man ska ha okej kunskaper i Officepaketet, vara ”vän” med svenska språket och gilla att formulera sig på ett begripligt sätt. Det allra viktgaste är dock att man är beredd och vill ge LC sin tid och sitt engagemang i 2 år!

Vad tycker du har varit roligast?
Det roligaste är att få jobba och umgås med andra personer som är lika intresserade av LC som jag själv är! Här vill alla ”nerda” ned sig och se till så att LC fortsätter vara den fantastiska förening som det är. Alla möten med LC/RT/OT/Tangent-medlemmar och alla upplevelser är förstås också det roligaste.

Varför ska man kandidera till RS?
Om man vill ta sitt LC-engagemang ytterligare ett steg och om man vill hjälpa Huvudstyrelsen och LC Sverige genom sitt arbete, då ska man kandidera! Personlig utveckling, härliga möten, nya vänskaper och en massa upplevelser får man på köpet.

http://ladiescircle.se/wp-content/uploads/2016/10/Annons-RS.pdf