Intervju vice riksordförande

Hej Hille!

Du är medlem i LC50 Stockholm-Klara och vår vice Riksordförande, hur länge har du varit med i LC och hur kom du i kontakt med LC?
Jag har varit med sedan 2007. Jag kom i kontakt med LC genom en RT-kille, Peder, som jag dejtade. Jag hittade inte kärleken i honom, fast jag var inneboende hos honom i 3 år. Men genom träffade jag min klubbis Kajsa.

Varför valde du att kandidera?
Jag hade ju gjort det en gång tidigare och inte blivit vald och ville prova en gång till. Det var i Borgholm 2012 när Therese Christersson blev vald.

Är det något särskilt du minns från dina kandidaturer?
Ja, första gången, i Borgholm, när vi stod utanför under samma filt och peppade varandra inför presentationen. Den senaste nu var den långa långa väntan från att man skickat in sin kandidatur tills man blivit vald.

Hur kändes det att bli vald? Hade du någon motkandidat?
Äntligen, gud va roligt! Och lite skräckblandad förtjusning. Jag hade en motkandidat som jag hade hört gott om så jag var ju inte säker på om jag skulle vinna.

Tycker du man behöver några särskilda kunskaper för att klara din roll?
Inga kunskaper men förmåga att prioritera, att ta en sak i taget. Man ska komma ihåg att “good is enough”. Det underlättar om man känner eLCor ute i landet, annars lär man känna folk. Tid och disiplin behövs.

Vad har varit roligast?
HS- och presidiemötena. Det är glada och framåt tjejer och ger så otroligt mycket energi.
Roligt är det också när tjejer tar kontakt med Ladies Circle och jag fördelar ut gäster till DOsorna och klubbarna.

Till sist, varför ska man då kandidera till vice Riksordförande?
Därför att man kan vara med och påverka LC. Man får en extra klubb förutom sin hemmaklubb och det ger så mycket!

http://ladiescircle.se/wp-content/uploads/2016/10/Annons-VRO.pdf