Intervju weblady

Hej Michela Nalin, LC2 Helsingborg! Vad har du för roll i Ladies Circle Sverige?
Jag är weblady för andra gången:)

Hur länge har du varit Weblady?
Sedan verksamhetsåret 2015/2016.

Varför valde du att kandidera?
Första gången jag var weblady gav mersmak. Kul att kunna hjälpa till i vår organisation så att den kan fortsätta att växa sig större och bättre. Väldigt roligt att lära känna och kommunicera med eLCor i hela landet.

Är det något särskilt som du minns från din kandidatur?
Alltid lite pirrigt att stå inför en större publik och presentera sig men samtidigt väldigt kul.

Hur kändes det att bli vald? Hade du några motkandidater?
Det kändes superfint. Tyvärr hade jag inga motkandidater. Jag hade annars tyckt det hade varit både kul och nyttigt. Om man har en motkandidat och mot förmodan skulle förlora så betyder det ju inte att man är sämre än denna. Ibland är det småsaker som gör skillnad och då är det bara att kandidera igen nästa gång.

Blev din roll som Weblady som du hade föreställt dig när du bestämde dig för att kandidera?
Ja, denna andra gång visste jag ju vad det innebar förutom att det hade lagts till lite fler arbetsuppgifter under föregående år. Men första gången jag kandiderade var det annorlunda. Man har ju alltid möjlighet att prata med sittande weblady om vad rollen innebär så att man kan få ett hum om vad man förväntas att göra. Men trots allt är det är lite vad man gör det till själv och hur mycket man vill/kan engagera sig. Där är ju vissa uppgifter som måste administreras men i övrigt är det upp till dig vad du kan och vill förändra och förbättra.

Tycker du att man behöver några särskilda kunskaper för att klara din roll?
Ja, det underlättar om man har datorvana och inte är rädd för att prova/testa saker och ting. En viss bildhanteringsvana är också bra att ha.

Vad tycker du har varit roligast?
Vi har i år ett otroligt engagerat HS som vill mycket och det gör att bl.a. den interna hemsidan har blivit mer levande. Jättekul att alla hjälper till.
Att känna att man själv gör skillnad och att lära känna alla engagerade tjejer i HS är något av det allra bästa med att ha en HS-post.

Sista frågan, varför ska man kandidera till Weblady?
Utmana dig själv, du kan! Prova på och utveckla dig och dina kunskaper.
Få två år med ett härligt HS-gäng och hjälp LCS att växa.

http://ladiescircle.se/wp-content/uploads/2016/10/Annons-Weblady.pdf