Invigning av det 57:e Ladies Circle International Conference i Kapstaden Sydafrika augusti 2016

Invigning av det 57:e Ladies Circle International Conference i Kapstaden Sydafrika augusti 2016

Vi var i år tre ladies från LC2 Helsingborg som tog tåget till Kastrup för att flyga till Kapstaden med stor packning och ännu större förväntningar. Två av oss hade aldrig besökt landet tidigare och bokade såklart in oss på LCI pre tour till Peninsula och Godahoppsudden måndagen den 22 augusti. Efter ytterligare några dagar fyllda med sightseeing, god mat och nya LC-vänner såg vi fram emot invigningen av LCI på torsdagen.img_2277

Traditionsenligt bjöd svenska huvudstyrelsen på plats in till en nationell fördrink innan öppningsceremonin. I år var även ladies från Storbritannien och Irland inbjudna till välkomstskålen, då de firar 80 år och är vår fadderklubb.

Efter en rask promenad till Cape Town city hall tog vi plats i landsordning för öppningsceremonin. Judy Theunissen, ansvarig för LCI konferensen, hälsade oss välkomna till hennes Kapstaden med förhoppningen att när det var dags för oss att åka hem, skulle det också vara vårt Kapstaden.

Förste talare var Peta-Iyn Foot, riksordförande LC Sydafrika som berättade lite om detta unika land; den vackra naturen, regnbågsnationen, det rika djurlivet, vingårdarna och nobelpristagarna för att nämna några. Hon bad också alla förstagångsdeltagare att ställa sig upp i lokalen och det var många eLCor som tagit sig till Afrikas sydspets för sitt livs första LCI.

Näst på tur välkomnades vi först av ordförande RT Kapstaden, Mr Adam Harris, och därefter riksordförande RT Sydafrika, Mr Rupert Niebuhr. Cape Town city hall fylldes sedan av stämningsfull musik från en barnkör. Det tredje musikstycket effektfullt framfört med rytmisk dans.img_1883

Slutligen talade Ruth Hungwe till oss, vår LCI ordförande. Hennes måtto under 2015-2016 har varit we are one och hon uppmanade oss att under konferensen fira ONENESS – one heart, one vision och one accord. Invigningsceremonin avslutades traditionsenligt med en parad genom staden. I år ackompanjerad av festlig karnevalmusik!

Vi ropades upp landsvis från Austria till Zimbabwe för att ta plats i ledet. Det blev en härlig smältdegel när glada, sjungande, flaggviftande ladies från 33 länder gick genom the Copmany´s garden. Kvällen avslutades i en festlokal där det bjöds plockmat från fat. Många passade på att mingla med nyfunna vänner från pre tours och återförenas med vänner från tidigare år. Det byttes såklart också en och annan pin.

img_1971Det är svårt att beskriva den fantastiska stämningen på invigningskvällen, det är musik och dans, men främst en hög ljudnivå av skratt och härliga samtal när över 300 tjejer och några killar inviger LCI.

Så ta chansen och upplev det själv, åk på nästa års LCI i Danmark!

Nina Valkama och Karolina Nilsson,
LC2 Helsingborg