Karins upplevelse av LCI

Karins upplevelse av LCI

17 augusti 2016 satte jag av mot flygplatsen med som vanligt en udda packning när det är en Ladies Circle resor. Det är festkläder, galaklänning, vandringsskor, regnställ etc…Det var dags att åka till min 4:e internationella LC resa och mitt andra LCI. Resan dit med 16 timmar flyg gick bra och med sällskap av tre härliga LC tjejer gick resan fort.

Jag tycker alltid det är en speciell känsla att landa i ett nytt land, taxin från flygplatsen till hotellet är med skräckblandar förtjusning hur ser det ut, hur fungerar det vardagliga, vad ska vi få uppleva? Vi hade framför oss en vecka resa innan LCI konferensen började.

Det var fantastiska dagar med rundvandring i Kapstaden, väldigt god mat på många olika restauranger och det lokala vinet var utsökt. Vi hyrde bil och fick lära oss köra på vänster sida men med automatbil var det inte så svårt. Körde runt kaphalvön, besökte Godahoppsudden, såg pingviner och valar och avslutade med vingårdar i Stellenbosch området.

Tillbaka i Kapstaden var det torsdag och dags att dra igång allt som har med LCI AGM att göra. Vi var på stan i Kapstaden och såg några tjejer med LCI väskor på axlarna, aha det är årets goddie bag. De påsarna är ett bra sätt att känna igen en eLCa vid ett LCI, när alla börjar checka in och få program, namntag och goddie bag.

Jag och mina reskompanjoner Pernilla och Annika begav oss till konferenshotellet som låg ett stenkast från vårt hotell (ett riktigt kap till hotell som jag skulle kunna skriva en egen krönika om, tänk åt Fawlty Towers hållet…)

Det är viktigt att kontrollera vilka tider och platser som aktiviteter börjar på men även på mejl, sms, facebook om några tider har ändrast i schemat.invigning

Första meeting point var Town Hall, vi satt landsvis i den stora pampiga salen i Town hall. Den historiska byggnaden där Nelson Mandela på balkongen höll sitt tal till nationen efter sin frisläppning. Det var välkomsttal av arrangerande klubb, LCI presidenten och RT Sydafrika och en fantastisk kör med skolbarn som sjöng för oss. Därefter började paraden genom city, i bokstavsordning land för land, alla klädda i nationsdräkter/färger. Det är det närmsta en OS parad jag någonsin kommer att komma och ett roligt inslag i programmet. Paraden drar även till sig mycket uppmärksamhet från frågande människor som undrar vad som sker. Vi viftar med svenska flaggor och sjunger diverse svenska sånger.

Därefter startar ’get together partyt’ och det är fullt ös på en gång, dans och mingel och plockmat serveras. Kul att återse eLCor som jag inte träffat sedan LCI förra året. Det gäller att festa smart då två långa dagar återstår.lci-mote-2

Fredag morgon kl 09 var det dags för mötet. Hatt är obligatoriskt och det delas alltid ut pris till årets bästa hatt. Sverige hade på sig kräfthattar, svenskt, lätt och praktiskt att packa med.

Mötet går igenom årsredovisning, vad huvudstyrelsen gjort under året,  vad vi gjort för välgörenhet, motion, propositioner etc. Det är ett ganska långt möte, höll på i 6 timmar med endast 25 minuters kaffepaus. Mötet avslutas med att nya LCI presidenten presenterar sina mål med året och sitt motto som är ’Expand your angel heart’.

Fredag är alltid home party, dvs vi brukar delas upp i mindre grupper och äta middagen hemma hos någon som bor i staden som vi är i. I år var vi dock på en stor restaurang utanför Kapstaden och var placerade vid olika bord. Det var ansiktsmålning, dans, musik och traditionell sydafrikansk mat. Vid mitt bord var det en härlig mix av nationaliteter. Det var mycket trevligt men lite tråkigt att vi missade upplevelsen att komma hem till någon. Bussar tog oss sedan tillbaka till en nattklubb i Kapstaden, det blev en del dans innan både huvud och fötter ville tillbaka till hotellrummet.

Det är viktigt att ha koll på när och var bussar går under ett LCI, de tar dig dörr till dörr till de platser vi ska mötas eller ha fest på. Under färden är det även kul att lära känna någon ny eLCa, så passa på att sätta dig bredvid någon du inte känner.galamiddag

Lördag kväll är det galamiddag, den stora avslutningen på hela konferensen. Det är så kul att se flera hundra uppklädda snygga kvinnor i ett och samma rum. Det är lätt att vara lite trött på galamiddagen, själv var det sista kvällen efter 10 dagars resa, men bit ihop le och ta en sväng på dansgolvet och känn den härliga atmosfären som bara några hundra LC kvinnor kan ge. Det är rätt mycket tal och spex under galamiddagen och ibland kan det vara svårt att prata med de vid bordet då det ska lyssnas på tal och applåderas. I år var det ett grymt live band som fick de flesta av oss att dansa loss. Framåt midnatt var det dags att ta bussen tillbaka in till stan och sova den sista natten i Kapstaden.

Ett bra organiserat LCI, då är de lätt att följa med och bara njuta och ha kul.
Sydafrika vill jag gärna återvända till och nästa LCI är redan markerat i kalendern, det kommer bli hygge och dejligt!homeparty

Karin Olén, LC 148 Stockholm-Haga