Kärlek till nästan

PiaDO11

Pia Nordlander är en aktiv Tangent.
Hon valdes in i LC 1995 och 2007 gick hon över till Tangent.

Som aktiv eLCa i LC18 Västerås hade vi varje år ett charityprojekt inom klubben.
Detta har alltid varit roligt och berikande att jobba med och många minnen.

Under några år hade vi ett samarbete med en församling som sände hjälpsändningar till Estland.
Dom hjälpte oss att plocka fram en stipendiat som med vår hjälp kunde tillgodose sina studier.

Tre år var vi med som sponsor och projektet avslutades med att vi fick träffa Ruta själva som kom till oss en vecka för studiebesök som vi ordnat och boende hemma hos min familj.

Eftersom hon bodde hemma hos mig fick jag också en insikt i hennes liv och hennes förutsättningar och se hennes styrka.

Vi hade också ett flera års samarbete med lokala Kvinnohuset. Åkte regelbundet dit på besök och fick rapporter om deras behov. Vi samlade ihop julklappar vid våra julbord och lämnade över dom till kvinnorna och barnen i huset. Var med och bidrog till en dator och bidrog med massor av saker då lekrummet byggdes om. Enkelt och nära projekt. På Riksmöten och ett LCI möte på Island fick man också stor insikt i internationella charityprojekt och det var härligt att se hur bra LC genom åren var på att få in stora bidrag som skickades till bra charityprojekt över hela världen.

Men kärleken till nästan berör också systrarna i klubben. Systrar som man kanske i från början inte valt själv men som efter alla dessa år bara står en närmare och närmare. Alla är vi olika och det är just det som är så bra i en grupp, olikheter berikar och utmanar. Numera är vår TS klubb fortfarande väldigt aktiv, vi är 14 st aktiva i klubben, plus några som inte bor kvar i Västerås som kommer när dom är hemma. Vi har under det senaste året jobbat extra med vår interna vänskap. Haft programpunkter som lyfter våra innersta känslor och pratat väldigt öppet om saker som står oss nära. Detta är jag säker på ger vår grupp ännu mer styrka i framtiden, för vi ska ju leva många fler år ihop och stötta varandra i uppgång och fall.

Vi har t.ex. haft en hemlig terminsvän, utlottat en hemlig vän som man ska försöka utforska lite extra, lära känna lite mer en tidigare. Ha koll på om hon behöver lite extra stöd, gratta på födelsedagen, skicka en kryapådig-present eller bara vara en bra lyssnare. I julas avslöjades vi med att ge vår hemliga vän en personlig julklapp. Så roligt så vi bestämde att lotta ut nya hemliga vänner under våren.

/Pia Nordlander