Klubbordförande möte

Klubbordförande möte

Helgen 9e till 11 augusti samlades alla klubbordföranden från landets alla klubbar för en kick off inför verksamhetsåret 2013/2014 på Örenäs slott i skåne.

Huvudstyrelsen träffades redan på torsdagen och fick då utbildning i respektive roller. Under fredagen avverkades det första huvudstyrelsemötet under förmiddagen.

Lagom till eftermiddagsfika kom alla klubbordförandena och vi hade ett gemensamt möte där riksordförande Therese Christerson hälsade alla välkomna. Lite allmän information gicks igenom därefter var det distrikttid. Tid för ordförandena att lära känna varandra och sin DO men även endel information gicks igenom.

 

 

På kvällen var det invigning och mingel i slottparken side by side med Round table följt av middag; eLCorna för sig och RT gossar för sig. Under denna middag presenterade alla distrikt sina spex dessutom presenterades de två kandidaterna till riksmötesarrangören för RM 2015, Falun stod mot Sunne.

Diskussioner under föreläsning om ledarskapPå lördag förmiddag hade vi ett gediget program. Efter information om rekrytering samt ordförandes roll så fick vi höra på en mycket givande och tankeväckande föreläsning av Camilla Saarinen om ledarskap, tänk rätt och bli framgångsrik!

Efter detta fängslades nog alla av “Lotta” som kom från en kvinnojour som är knuten till Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund (SKR). Lotta är  en kvinna som själv varit utsatt för kvinnomisshandel och hon berättade den nakna sanningen om sitt liv. Föreläsningen väckte många tankar och funderingar, vi var många som började fundera på hur man kan samla in än mer pengar till charity till SKR, som är vårat charity projekt även i år.

Efter lunchen som även den var side by side med RT genomfördes röstningen av RM2015, därefter fick vi presentation av vårt sport-ess (en artikel kommer att publiceras här på hemsidan inom kort). För att utbyta erfarenheter och tankar så genomfördes tvärgruppsdiskussioner där de hade bestämda frågor att diskutera.
Innan middagen på kvällen så arrangerades ett poolparty, live musik, sol och bad. Vad mer kan man begära?
KOM är en helg då man träffar massa personer från olika klubbar i hela Sverige. Man får utbildning om sin roll som ordförande och utbyter erfarenheter med andra eLCor i landet. Ordförandeåret är DITT år!