Kom hit, kom med! – alla älskar KOM

För en vecka sedan var jag på mitt första KOM* i Borgholm. Jaha, vad är nu det, undrar den icke invigda läsaren. (Ja, Ladies Circle är makalösa på förkortningar. Vartenda av mina första möten sufflerades av välvilliga eLCor* när förkortningarna stötte på patrull.) Korta förklaringen: KOM är klubbordförandemötet, en kickoff för alla nya klubbordföranden och huvudstyrelsen i Ladies Circle Sverige. KOM körs side by side* med Round Table* men mötena för sig.

Den långa förklaringen är längre (såklart) och lite svårgreppbar. Jag har redan ågren inför torsdag, då jag ska berätta för klubbisarna hur det var och försöka få substans i det… Genom mina LC-år har jag ju hört superlativen flöda – KOM är fantastiskt! KOM är underbart! KOM är sååå roligt! och det låter jag stå oemotsagt. Det är fantastiskt, underbart och sååå roligt. Men varför älskar alla KOM?

LC använder sig av ett roterande ordförandeskap, vilket innebär att varje år kliver en ny tjej upp på posten i alla 148 klubbar, i alla 13 distrikt och förstås även på riksnivå. Klart det kan kännas lite skakigt såhär i början, men det är just det KOM råder bot på. Att få ansikten och personlighet på dem som inträder samma roll är ovärderligt!

Genom möten med LCS* fick vi alla en tydlig riktning och en jävlars-anamma-you-go-girl-kick-i-baken. Distriktsarbetet under ledning av DO* förstärkte det där ytterligare och gav oss ett forum för utbyten av tips, idéer och goda råd. Fick oss att känna att vi aldrig är ensamma och att det alltid finns en eLCa att ringa.

Jag hörde i bilen hem att ordningsvakterna på hotellet hade varit förvånade över hur lite de hade att göra. Hur kunde så många människor träffas så intensivt utan att det blev bråk? Dubbla middagar, spex, dans på stolarna och disco efter mötesdagarna och inga viftande knytnävar eller ilskna hårryckningar? Det här är nog också en förklaring till lovsjunganden – den häpnadsväckande goda gemenskapen. Man upplever liksom essensen från organisationen när 350 personer, nyfikna, glada och öppensinnade, shakar loss på stolarna efter två dagar tillsammans.

När jag backar tillbaka till förra helgen är det känslan av leendet jag minns först. Det stora, äkta leendet som inte går att stoppa lockades fram av så många härliga personer: i bilen på vägen dit, i foajén, i salen, på rummet, på terrassen, på dansgolvet. Dock vill jag inte sticka under stol med att vi grät också. Yes, we did! Varför kan du läsa mer om här http://ladiescircle.se/rosa-tjejerna/ , men dessa tårar genererade faktiskt 53.900 kr till Rosa Tjejernas insamling till Cancerfonden.

Inte blev det mycket sova den där KOM-helgen i Borgholm. Ändå fanns energi i översvall när jag kom hem igen på söndagkvällen. Lite väl mycket kanske, för jag kom på mig själv med att fuldansa mittgången fram i mataffären nynnandes E D fest. Att döma av blickarna från andra kunder händer inte sånt så ofta i Hässleholm. Inte en söndag kväll i alla fall.

Sammantaget får man väl säga att KOM är pepp på alla plan. Får du chansen att åka så åk! Själv är jag glad över att jag redan som ”bara vice” fick äran att tjuvstarta.

Tar jag med mig efter KOM

  • Nya vänner
  • Nya idéer
  • 90-talet, vad hände där? Musiken är stört omöjlig att dansa vettigt till. Den där stelt vajande överkroppen med invikta armar kräver intag av sinnesförändrande substanser jag inte alls är intresserad av. Thank god för Blue Man Groups dansmanualer, fick ta till lite knep där. :-  https://youtu.be/-38EqY7lZNk?t=7m13s
  • Insikt i att Treo inte hjälper ett dugg på Öland om röret packas i väskan som befinner sig på Kungsleden. Tur att systrar finns i såna lägen!
  • Större trygghet – nu ska vi blomma!

Johanna Grundström
Vice ordförande, LC 7 Hässleholm

KOM = Klubbordförandemöte, en kickoff för verksamhetsåret i Ladies Circle Sverige
eLCa = Medlemmar i Ladies Circle
Side by side = Aktiviteter vi gör tillsammans med andra
RT = Vår broderorganisation, Round Table
LC= Ladies Circle
LCS= Ladies Circle Sverige
DO = Distriktsordförande