KOM på norska

KOM på norska

Jag tycker att KOM är bland det roligaste vi har inom Ladies Circle Sverige. Kommande ordförandemötet är ju världens energikick och informationshelg, för alla nya ordförande i Sverige. Det som förvånar mig, är att vi inte alltid är 100% på dessa möten, vem vill missa denna härliga kick-off liksom? I år har Therese valt mottot: Allt är möjligt! Och jag kan bara instämma. Vem trodde att man kunde få uppleva två ordförandemöten samma år? Men nu har det hänt!

1. samlingFörsta helgen i september fick jag åka som Sveriges delegat till Norges Ledermöte, som de kallar det. Fem minuter efter jag anlänt, blev jag satt i arbete med att packa goodiebags. Därefter var det dags för middag med huvudstyrelserna i Ladies Circle och Round Table. Trots att jag var där som ensam svenska och egentligen bara träffat LC´s riksordförande Irja en gång innan på svenska KOM i Sundsvall, var det inga problem att komma in i gänget. Norges styrelse har inga distriktsordförande, som vi har, utan är en liten grupp som lägger ner väldigt mycket tid och arbete. Vid mötets början var de endast sex stycken, men vid helgens slut sju. Irja sitter som riksordförande för andra året p.g.a. att det saknats kandidater, men nu fick de äntligen en ny vice riksordförande i form av Hege Swan Løvlund.

2. norges styrelseLördagen inleddes med samling och upprop av alla ordförande och även vice ordförande, som också deltar på mötet. Sen blev det presentation av den nya eventdatabasen och på eftermiddagen workshops, där distriktsgrupper fick gå runt till huvudstyrelsemedlemmarna och få information om de olika delarna av Ladies Circle Norge. Till exempel: Riksordförande informerar om ordföranderollen, kassören om allt som har med ekonomi att göra osv. Dagen avslutades med bankett tillsammans med Round Table.

Söndag förmiddag var det möte igen. Dragning av LCI lott och helgens lotteri, som inbringade mer än 20.000 kronor! Dessa pengar gick oavkortat till Children of the dump. Vid middagstid på söndag var det dags att bege sig hemåt igen, med hjärtat fyllt av roliga minnen och nya vänner!

Klem fra
Jessica Lundbom Jensen
Riksweblady