KOM – Probably the best kickoff in the world

Varje år i augusti inleds Ladies Circles verksamhetsår med en kickoff för alla klubbordförande och huvudstyrelsen. KOM, vilket står för just klubbordförandemöte, hålls tillsammans med Round Tables motsvarighet – ROM (riksomfattande ordförandemöte). Har man varit med i LC ett tag så har man säkert fått höra att det är en helt sjukt kul helg och att det är något man verkligen bör åka på om man får chansen.

I år går jag in på mitt fjärde år i LC och äntligen var det min tur att få åka. Men är det verkligen så kul som alla säger? Flera veckor innan börjar folk ladda, och ju närmre vi kommer desto fler taggade inlägg dyker det upp i mitt flöde. Förväntningarna är minst sagt höga men vågar jag lägga ribban så högt?

På torsdag morgon bär det av ner till Ronneby Brunn. Ju närmare vårt mål vi kommer, desto mer ser vi molnen skingras och när vi parkerar visar sig sommarsverige från sin allra bästa sida. Det känns i luften att det är något riktigt spännande som väntar!

Huvudstyrelsen träffas alltid dagen innan alla ordförande kommer för att gå igenom lite praktiska saker, men också för vårt första huvudstyrelsemöte. De flesta av oss gick på våra poster den 1 juli. Och även om man kanske kände några av tjejerna lite sedan tidigare, så är vi som grupp helt nya för varandra. Men vilka tjejer! Jag ser verkligen fram emot att få lära känna alla under det här året.

Det är inte bara vi i huvudstyrelsen som är nya för varandra, som ordförande åker man ensam från sin klubb till KOM. Men det betyder inte att du är ensam. Jag kan garantera dig att det inte tar lång tid förrän det känns som du är bland gamla vänner. Vi har ett ordspråk i Ladies Circle, En eLCa du inte har träffat är en vän du ännu inte mött. Och så är det. I LC är du bland vänner.

Nu undrar du kanske, var det så bra som jag hoppats på? Helt ärligt vet jag nog inte riktigt vad jag trodde helgen skulle innebära men jag kan med handen på hjärtat säga att KOM verkligen är så fantastiskt som alla säger. ♥

Lisa Andersson,
Ladies Circles redaktör 2017–19 och numera KOM-frälst