La Familias under DM i Säffle

La Familias under DM i Säffle

Redan på fredagskvällen intogs Säffle och det anrika ”huvudkontoret” från 20-talet, av ”mafiosos” från hela distriktet. Kvällen startade med mingel mellan de olika ”La Familias” där kostymer, hattar och dollarsedlar blandades med solglasögon, plymer och vackra klänningar. Samtliga eLCor hade tagit uppgiften på stort allvar och kvällen till ära klätt sig i passande outfit för den mordgåta a la Mafiosotema som skulle hållas. Den ende ”riktige” mannen -mordgåteledaren Andreas Junzell- som var på plats, informerade om hur kvällen skulle löpa på. Alla hade roller, dialoger och annat som skulle hållas reda på och spelas upp under kvällens gång.

DM säffle1 Mordgåtan spelades upp under tiden som den smakrika italienska buffén intogs i den dekorerade salen, där kandelabrar gav stöd åt de vita stearinljusen som lyste upp natten… Där röda rosor med svarta fjädrar bjöd på en touch av romantisk, och en lite spännande känsla. Men även den vackraste ros har sin törn… Precis som deltagarna…Den som man kanske minst anade, den vackra dottern till en av mafioso-överhuvudena, var mördaren av offret Fiona.

DM säfflePå lördagen anslöt fler deltagare från samtliga klubbar i distriktet och då hölls distriktsmötet.  Nya och gamla ansikten möttes och en god stämning infann sig genast.

Text: Jeanette Högsähf LC95
Bild: Milla Sairio LC95