Läs om Saras första KOM (klubbordförandemöte)

Mitt KOM-äventyr

LC-D7 KOM 2015Alla mina klubbkompisar har länge pratat om detta fantastiska KOM och även meddelat att de gärna åker om jag skulle få förhinder.

Inbjudan kom och jag tänkte inte så mycket mer på det, vår DO i 7:an roddade med hur vi skulle ta oss ner till KOM så jag behövde inte fixa så mkt på egen hand. Ju närmare avresedatum jag kom så började funderingarna komma, vilka kläder behöver jag, undra vilka andra som ska åka från mitt distrikt. Torsdagen närmar sig med stormsteg och plötsligt sitter jag i bilen på väg mot hemma-hos-boende på Alnön hos Emma. Trots bristande lokalsinne från mig så hittar jag rätt och att träffa Emma var som att träffa en gammal vän från förr, vi pratade i flera timmar innan vi tillslut beslöt oss för att sova inför den stundande resan dagen efter som skulle starta tidigt.

På fredagen ringde klockan 05:15 (*gäsp*), en snabb frukost och iväg det bar. Väl inne i Sundsvall så plockades vi upp av tre pigga brudar som sovit i Härnösand. Bilen var laddad med gott humör, kaffe, kaka, vindruvor, vin, cider vad mer kan man begära. Jessica kör som en gud och snabbt är vi framme i Tönnebro. Där blir det en bensträckare och så möter vi upp den andra bilen med resterande gäng från sjuan, det blir ett stopp till på vägen och strax efter 14:00 är vi framme. Den långa resan resulterade i att vi lärde känna varandra rätt bra.

Vi skrev in oss och checkade in för att titta till vårt rum. Vi träffar alla andra ladies vid mötet där en massa info kommer, därefter så blir det distriktstid. Mesta delen av distriktstiden går åt till att prata med Åsa Cato (Tangent) som kommer på besök, därefter så planerar vi spexet som vi ska genomföra på kvällen. Tiden går fort och snabbt som tusan så piffar vi oss för kvällens festligheter. Det blir en skål side-by-side ute i det fina vädret och därefter så väntar middag med spex för oss ladies. Så mycket skratt på en och samma kväll, alla bjöd på sig själv i spexen som bestod av allt från dans till sång. Bästa 7:an vi var grymma och bäst var vår alldeles egna Brasse-Annelie. Efter middagen dansades det som aldrig förr.

Vi fick en liten sovmorgon till skillnad från RT, efter frukost så startade mötet igen och på distriktstiden kom Åsa Cato  på besök igen, vilken kvinna hon vann våra hjärtan på en gång. Det var mycket distriktstid vilket var mycket positivt då vi verkligen fick chansen att prata med varandra och dela erfarenheter. Kvällens aktivitet  började med do-skål och därefter var middag side-by-side, vilket drag! Det dansades på allt utom golvet tror jag och taket nästan lyfte av all allsång. Även denna kväll var det disco i huvudbyggnaden som gällde. Som det dansades, tyvärr så slutade musiken spela redan kl 02 vilket var alldeles för tidigt.

På söndagen var det ett gäng trötta (vissa mer än andra) men lyckliga tjejer som hade ca 90 mil i bil framför sig. Det uppstod kramkalas när det var dags att säga hejdå. Det känns verkligen som man fått vänner för livet. Vilka fantastiska människor som jag har haft möjligheten att lära känna under denna helg. Nu laddar vi i sjuan som mest för Intercity.

Väl hemma kommer jag på mig själv att tänka, om någon i min klubb skulle få förhinder så åker jag gladeligen på KOM i deras ställe.

//Sara Lerdahl Laukka LC32 Kramfors

 

Reds. anm.
KOM = Klubbordförandemöte, en kickoff för verksamhetsåret i Ladies Circle Sverige
DO = Distriktsordförande (i detta fall i distrikt nummer 7)
Ladies = Medlemmar i Ladies Circle
Tangent = En organisation man kan bli medlem i för att fortsätta sitt systerskap (Livet efter LC)
RT = Vår broderorganisation, Round Table
Side by side = Aktiviteter vi gör tillsammans med RT (sida vid sida)
Intercity = Klubbmöten man har tillsammans med andra LC-klubbar