LC 36 Oskarshamn firar 50 år!

LC 36 Oskarshamn firar 50 år!

Lördagen den 13 oktober 2012 firade LC 36 Oskarshamn 50 år. Kvällen började ute på Hotell Corallen som ligger vackert beläget vid havet. Där bjöds det på champagne och snittar medans alla minglade och hälsade på varann.

Text: Malin Tille Bogren och Malin Hägg, LC36 Oskarshamn

Vi hade hyrt in en lokal trubadurer Fideli Jonson och Magnus Johansson som sjöng och spelade i bakgrunden. På plats fanns också LC 36 Jenny Nilssons man, Niklas Johansson som åtog sig att vara kvällens fotograf.

Ordförande Madeleine Utterström hälsar alla välkomna med att sabrera champagne, och visar gästerna ombord på båten Solkust som tar oss till restaurang Badholmen. Detta är en båtfärd på ungefär 30 minuter. På båten bjöds vi på mer champagne. De flesta spenderade båtfärden inomhus, då vädergudarna bjöd på duggregn. Solkust la till vid bryggan ut till halvön där restaurang Badholmen är belägen, gången ut var upplyst med marschaller.

I baren möttes vi av ännu en välkomstdrink. Det skålades och minglades i vänta på att få sätta sig till bords. Kvällens toastmaster var LC 36 Malin Snyggs man Fredrich Snygg som är känd för att vara konferencier på större tillställningar i Oskarshamn. En bordsplacering var gjord som vi kunde orientera oss efter. Borden var namngivna efter Ladies Circle’s ledord.

Temat gick i blått och som ringar på vattnet efter vår RO Malin Jensens motto och färgval. Alla bord var runda och dekorerade med en vit duk, blåa servetter och en glasskål fylld med vatten. Under glasskålen låg en rund blå duk och i glasskålen fanns vita glittrande blommor och flytljus. Under middagen som bestod av en trerätters meny underhölls vi återigen av Fiddeli och Magnus. Vi hade också hyrt in Trollkarlen Carl ifrån Eskilstuna. En RT-kille som också är känd från programmet Talang.
Under kvällen hölls det tal av RO; Malin Jensens LC 155 Hjo. DO; Anna Zeift LC 51
Ronneby, RT; Magnus Utterström RT 79 Oskarshamn och LC; Malin Hägg LC 36 Oskarshamn.

Vi hade gäster ifrån en av Oskarshamns tre olika PM-klubbar och även några eLCor som var utflyttade. Vi hade även besök av tre eLCor ifrån Borgholmsklubben, vilket var extra festligt. Det bjöds på spex från RT och från Oskarshamns PM-klubb Fair ladies. Vi fick också några telegram.

Kvällen avslutades med disco/dans till den lokala DJ’n Ted som också är en släkting till LC 36 Jessica Petersson. Som sig bör på en LC-tillställning samlades det också in pengar till charity. Vi har valt att skänka de 1202: – som vi fick in denna kväll, till vårt lokala charity-projekt som är nallar till ambulansen.